RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Franske diplomater verdens beste - mener britene

London (NTB): Britiske diplomater har vurdert seg selv og sine utenlandske kolleger og kommet til et for britene smertelig resultat: Det franske diplomatiet er det beste i verden.

Nå må utenrikstjenesten i London lære av kollegene i Paris, viser vurderingen ifølge den britiske rikskringkastingen BBC. Anbefalingen kommer fra Simon Fraser, som er departementsråd i det britiske utenriksdepartementet.

- Den alminnelige oppfatningen er at franske diplomater er svært flinke til å konsentrere seg om det de mener er Frankrikes nasjonale interesse. Dette er noe britiske diplomater kan bli bedre til, mener Simon Fraser.

Utenriksminister William Hague har satt som offisiell målsetting at det britiske diplomatiet skal bli verdens beste innen 2015. I håp om at noe skal skje, har han gjort som Fanden i det gamle uttrykket og satt ned en komité.

Komiteen består av rundt 60 politikere, forretningsfolk, medlemmer av frivillige organisasjoner og journalister. Den skal legge til rette for at britenes diplomater rykker opp fra dagens andreplass og overtar førsteplassen fra franskmennene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere