*Nettavisen* Nyheter.

Franske hjelpearbeidere dømt for adopsjonssvindel

Paris (NTB-Reuters): En tidligere leder for den franske hjelpeorganisasjonen L'Arche de Zoé og partneren hans er begge dømt til to års fengsel i forbindelse med en adopsjonsskandale i Tsjad for seks år siden.

Retten i Paris mener at Eric Breteau og partneren hans Emilie Lelouch måtte ha visst at de drev med ulovlig adopsjonsvirksomhet. Selv har de forklart at de kun ønsket å hjelpe barna.

- De løy skamløst for familiene, heter det i dommen. Fire andre personer, deriblant en lege og en journalist, fikk betingede fengselsdommer på mellom seks måneder og ett år.

Saken skapte stort oppstyr i 2007 da de seks franske hjelpearbeidere ble pågrepet i Tsjad idet de forsøkte å ta med seg 103 barn ut av det afrikanske landet.

De ble alle kjent skyldige og dømt til fengsel, men fikk lov til å reise til Frankrike for å sone straffen der. Året etter ble de benådet av Tsjads president Idriss Déby.

En rekke familier hadde betalt penger til organisasjonen for å få adoptere det de ble fortalt var foreldreløse barn. Men FN-ansatte kunne fortelle at barna kom fra grensen mellom Tsjad og Sudan, og at de hadde minst én gjenlevende forelder. Foreldrene hadde blitt overtalt til å adoptere bort barna, som var i alderen ett til ti år, mot løfter om at de ville få utdanning øst i Tsjad. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.