Franske myndigheter: Uvisst om Notre-Dame kan reddes

KAN BRENNE NED: Det har pågått restaureringsarbeider på taket, og ifølge brannvesenet kan brannen være knyttet til dette. Politiet har imidlertid ikke villet si noe om brannårsaken, men har startet etterforskning.

KAN BRENNE NED: Det har pågått restaureringsarbeider på taket, og ifølge brannvesenet kan brannen være knyttet til dette. Politiet har imidlertid ikke villet si noe om brannårsaken, men har startet etterforskning. Foto: Christophe Ena (AP / NTB scanpix)

Det er usikkert om brannmannskapene klarer å redde den verdenskjente Notre-Dame-katedralen, opplyser franske myndigheter.

15.04.19 22:19

Brannalarmen gikk ved 18.50-tiden mandag kveld. Ved 22-tiden brant det fremdeles kraftig i den verdenskjente katedralen i sentrum av Paris. Tårnet og store deler av taket har kollapset.

Mandag kveld opplyser statssekretær Laurent Nunez i det franske innenriksdepartementet at brannmannskaper kanskje ikke vil kunne redde katedralen.

Slik så det ut i ettermiddag da Notre-Dame-katedralen var i full fyr:

- Det er ikke sikkert at vi vil klare å stoppe brannen fra å spre seg til det nordlige klokketårnet. Hvis tårnet kollapser kan man bare tenke seg skadeomfanget, sier talsperson for brannmannskapene Jean-Claude Gallet.

ENORM RØYKSKY: Norske Bjørnar Østgaard er en av mange som står og ser på brannen. Foto: Bjørnar Østgaard

Over 400 brannfolk er på stedet. Slokningsarbeidet er svært vanskelig. Nødetatene opplyser at de ikke vil bruke brannhelikopter av frykt for at det vil føre til enda mer skade på bygningen.

SPIRET KOLLAPSET: Slik så det ut da hovedspiret kollapset. Foto: (JMP/ABACAPRESS.COM URN:42352050)

Fakta

Fakta om Notre-Dame-katedralen

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.