*Nettavisen* Nyheter.

Franske soldater til Sentralafrikanske republikk

Bangui (NTB-Reuters): Frankrike har sendt soldater til Den sentralafrikanske republikk for å sikre flyplassen i hovedstaden, melder en diplomatisk kilde.

23.03.13 21:21

- Flyplassen er nå sikret, opplyser kilden.

En annen diplomatisk kilde sa tidligere på kvelden at franske myndigheter krever et møte i FNs sikkerhetsråd om situasjonen i Den sentralafrikanske republikk og oppfordret dessuten alle franske innbyggere i landet om å holde seg hjemme etter at urolighetene mellom opprørssoldater og regjeringsstyrkene har blusset opp igjen.

Opprørere i Den sentralafrikanske republikk hevdet lørdag å ha skutt ned et regjeringshelikopter. Opprørerne skal ha inntatt deler av hovedstaden Bangui i den tidligere franske kolonien.

Et øyenvitne Reuters har snakket med, hevder opprørerne har tatt seg inn i bydeler nord i hovedstaden Bangui, noe som ble bekreftet av talsmann for opprørerne, Nelson Ndjadder. Han sa videre at de hadde skutt ned et militærhelikopter.

Lørdag ettermiddag ble det meldt om harde sammenstøt mellom opprørsstyrken Seleka og regjeringsstyrker utenfor hovedstaden. Opprørerne tok opp igjen væpnet kamp mot myndighetene tidligere denne uka. De hevder president François Bozize har brutt våpenhvileavtalen som ble inngått i januar. Avtalen innebar blant annet å integrere opprørssoldater i hæren. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.