Franskmann avhøres trolig søndag om angrep i Bergen

Franskmannen som er siktet for å ha angrepet to menn på Nordneshytten i Bergen, avhøres trolig om angrepet søndag formiddag.

Sent lørdag kveld ble han utskrevet fra Haukeland sykehus og overført til arresten i Bergen. Det ble også gjort forsøk på å gjøre avhør av mannen på sykehuset lørdag, men dette ble ikke gjennomført på grunn av mannens daværende helsetilstand, opplyser politiadvokat Duc Nguyen overfor NTB.

– Etter planen skal vi avhøre ham i morgen formiddag. Da kan vi vurdere om siktede skal fengsles. Et eventuelt fengslingsmøte vil da skje mandag, sier han.

– Er turist

Den eneste informasjonen politiet har fått fra mannen før avhøret, er at han er turist.

– Han har opplyst til oss at han er på reise i Norge. Fram til nå har han vært til observasjon og behandling på sykehus, nå er han frisk nok til å komme ned i arresten hos oss, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Frode Kolltveit.

Siktelsen mot ham lyder på legemsbeskadigelse.

Den 26 år gamle franskmannen fikk lettere skader etter basketaket i byfjellene fredag formiddag. Det ble først meldt at mannen angrep de to arbeiderne ved hytta med kniv, men ifølge Bergens Tidende var det et kubein franskmannen brukte.

Gjort flere innbrudd

Mannen hadde brutt seg inn og gjemte seg i hytta da arbeiderne skulle begynne på dagens oppdrag, ifølge dem. De skal ha latt ham være i hytta, som eies av Nordnes Idrettslag, fordi det regnet.

Uten foranledning og helt tilfeldig skal franskmannen så ha gått til angrep.

– De rømte først fra hytta, men skal så ha klart å overmanne ham, sier styreleder i Nordnes Idrettslag, Terje Straumøy, som er lettet over at arbeidskarene ikke ble alvorlig skadd i hendelsen.

Ifølge Bergensavisen er dette ikke første gangen at franskmannen har brutt seg inn og oppholdt seg i hytta. Forrige gang fikk en kvinnelig dugnadsarbeider hjelp av forbipasserende til å få mannen ut av hytta. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.