RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Franskmenn bannlyser e-mail

Sist oppdatert:
Det franske kulturministeriet vil sensurere alle former for henvisninger til begrepet e-mail.

Kulturkrigen mellom USA og Frankrike fortsetter med uforminsket styrke.

Etter at en kommisjon kalt "General Commission on Terminology and Neology" har vurdert tingenes tilstand på e-postområdet, har det franske kulturministeriet konkludert med at det ikke lenger vil tillate bruken av begrepet e-mail i offentlige dokumenter.

Fra nå av skal all e-post refereres til som "courriel", en sammenslåing av det franske begrepet "courrier electronique" som direkte oversatt til norsk betyr elektronisk post.

Det er danske Bizreport.com som melder dette.

Dette kan ses på som endel av den proteksjonistiske holdningen som franskmennene har inntatt i forhold til amerikaniseringen på kulturområdet og spesielt i forbindelse med anglofiseringen av det franske språk.

Nå det gjelder kampen mot e-mail-infiltrasjonen viser kulturministeriet til at uttrykket courriel ofte blir benyttet i kanadiske Québec. Franske myndigheter vil at departementene heretter skal benytte denne formen på alt fra dokumenter til webtjenester.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere