RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frastjålet motorsykler for 300.000 kroner

Foto: Roger Ødegård (Indre Akershus Blad)
Sist oppdatert:
- Rent bestillingstyveri, tror eier Eindride Olstad.

(Indre.no): Det var natt til 27. november tyvene slo til på Lierfoss.

Familien Olstad er litt over gjennomsnittet motorinteresserte, og både pappa Eindride og de tre barna Andrine, Caroline og Andreas hadde hver sin cross-sykkel parkert i garasjen.

I nattens mulm og mørke brøt det Olstad karakteriserer som en organisert liga, seg inn i den låste garasjen, via en sidedør og stjal de fire syklene, inkludert hjelmer og nakkestøtter.

– Jeg er ikke i tvil om at innbruddet var planlagt. Tyvene skrudde til og med ut lyspæra i garasjelyset. Vi som sov i huset hørte ingenting, forteller Olstad til Indre Akershus Blad.

Dagen før observerte Olstad en vinrød BMW på gangveien nedenfor boligen, som rygget fram og tilbake utenfor huset hans.

– En kan ikke være sikker, men det forundrer meg ikke om dette var tyvene som sonderte terrenget. Jeg får frysninger når jeg tenker på at vi kanskje har vært overvåket.

For to år siden ble Olstad også utsatt for innbrudd.

Den gangen ble det stjålet to cross-sykler.

– Pass på
Saken er anmeldt til politiet, og Olstad har nå bestilt alarmutstyr til garasjen.

– Syklene er forsikret, men jeg synes det er viktig å få ut informasjonen om at det kanskje er en liga som reiser rundt i Aurskog-Høland. Folk bør passe på det de har, understreker Olstad.

Politiførstebetjent Finn Herlofsen i Aurskog-Høland forteller at saken etterforskes.

– Jeg er enig i at dette kan se ut som et bestillingstyveri. Jeg vil spesielt henstille folk som har verdifulle gjenstander til salgs på FINN, om å passe på sakene sine. Disse sidene blir jevnlig lest av kriminelle, sier Herlofsen til Indre.

Cross-sykkeltyver har også vært på ferde i Rømskog i høst, nærmere bestemt hos Jan Atle Gjemble og Roald Berg på Rømskog.

– Jeg ble frastjålet en cross-sykkel, en sagway og verktøy, og Roald ble frastjålet en motocross-sykkel. Min sykkel kom til rette igjen, men det var kun flaks. Jeg er ikke i tvil om at vi har med en utenlandsk liga med kriminelle å gjøre her. Folk må passe på det de har heretter, understreker Gjemble.

Denne saken er levert av Indre Akershus Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere