*Nettavisen* Nyheter.

Fratatt kjøreseddel etter banning i kirken - får den ikke tilbake

Foto: Marie von Krogh (Rogalands Avis)

(Rogalands Avis) Det er politidirektoratet som har tatt kjøreseddelen fra taxisjåføren, og vedtaket ble fattet høsten 2010.

Saken har allerede blitt prøvet i Stavanger tingrett i fjor sommer, men der fikk taxisjåføren ikke medhold og ble dømt til å betale 37.580 kroner i saksomkostninger.

Den samme konklusjonen kom lagmannsretten til. Retten fant imidlertid at det var tvil angående et av de alvorligste punktene mot drosjesjåføren.

Dette går på at han skal ha skreket og bannet til en kirketjener i Varden kirke i forbindelse med at en kunde var sen fra en begravelse.

Les også: Bannet i kirken – fratatt kjøreseddelen på livstid

Nok av andre ting
Retten kom at det var nok av andre eksempler som viste at drosjesjåføren var uskikket til å kjøre drosje.

Den første klagen mot ham er fra februar 1989 og allerede i juni samme år anmodet disiplinærrådet politiet om å ta fra ham kjøreseddelen på grunn av hans hissige temperament.

De siste 20 årene har det kommet inn 25 klager mot taxisjåføren og det har også vært klager fra kundesenteret til Stavanger Taxi.

I august 2010 skriver en avdelingsleder at drosjesjåføren er en stor belastning for alle på kundesenteret til Rogaland Taxi og at ingen av medarbeiderne ønsker å ta telefonen når han ringer inn.

«Han er direkte uhøflig, kjefter og har direkte ufint språkbruk, kommer med trusler og så videre.»

Blant annet skal drosjesjåføren ha kalt ansatte ved sentralbordet «***** hore» og andre ting.

– Sjikanerte førskolelærer
Retten trakk også fram en annen episode som ble funnet svært graverende.

Hendelsen er fra 2007 og går på at en førskolelærer var i svømmehallen med en to år gammel gutt. Etter å ha kommet to minutter for seint til avtalt tid oppsto det en diskusjon som eskalerte til at drosjesjåføren kom med grove sjikanerende uttrykk mot førskolelæreren, som på sin side ble svært redd av hans oppførsel.

«Lagmannsretten legger til grunn at forholdet representerer et grovt brudd på de krav som må stilles til en drosjesjåfør. Forholdet anses ikke som et enkeltstående tilfelle, men heller som et eksempel på et mønster i drosjesjåførens opptreden», heter det i dommen.

Denne gangen ble drosjesjåføren dømt til å betale 39.618 kroner i saksomkostninger.

Arvid Sjødin, drosjesjåførens advokat, sier at hans klient er skuffet over dommen.

– Han mener at det er feil i bevisvurderingen. Vi vil nå lese dommen og gjøre en vurdering på om den skal ankes, sier Sjødin til RA.

Les flere saker fra Rogalands Avis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.