*Nettavisen* Nyheter.

Fratatt P-plass - føler seg mobbet

Foto: (Geir Egil Skog/RB)

Borettslaget til bevegelseshemmede Bjørn Haug (76) asfalterte en parkeringsplass for å gjøre hverdagen hans lettere. Da protesterte naboene. Nå er asfalten fjernet. – Jeg føler at jeg har blitt behandlet ufint, sier han.

Etter å ha fått hjerneslag i 2009, ble Bjørn Haug bevegelseshemmet og avhengig av rullestol. Han fikk en bil med rullestolheis av Nav, slik at han skal komme seg rundt, skriver Romerikes Blad.

Fordi parkeringsplassen ved borettslaget i Skårer Terrasse hvor Bjørn bor, er mellom to og tre hundre meter med helling fra inngangsdøra hans, søkte Bjørn borettslaget om å få lov til å parkere rett ved inngangen på blokka.

- Det går greit å komme seg ned til bilen fordi det er nedoverbakke, men opp er det helt umulig for meg. Derfor trenger jeg hjelp av bekjente hver gang jeg skal bruke bilen. Å få lov til å parkere bilen utenfor inngangen hadde gjort livet mye lettere for meg. Jeg vil si det er som natt og dag, forteller Bjørn til RB.no.

Under Skåreråsen borettslag III sin generalforsamling i mars, ble det vedtatt med 33 mot tre stemmer at Bjørn skulle få sin egen parkeringsplass inntil blokka.

- Det var en lettelse. Det er klart det har mye å si for meg at jeg ikke må spørre om hjelp hver gang jeg skal et sted. Jeg vil helst klare meg selv, så langt det går, forteller Bjørn, som ikke har noen problemer med å kjøre eller håndtere bilen selv, så lenge han kommer seg til og fra parkeringsplassen.

Borettslaget asfalterte og gjorde i stand en parkeringsplass til Bjørns bil rett utenfor oppgangen hans. Så kom klagene fra beboerne som ikke hadde møtte opp på generalforsamlingen.

Måtte stemmes på nytt

Siden mer enn ti prosent av beboerne i borettslaget på Skårer Terrasse protesterte mot parkeringsplassen – etter generalforsamlingen, måtte det avholdes en ekstraordinær generalforsamling. Der stemte 17 beboere for å fjerne parkeringsplassen, mens elleve ville at Bjørn fortsatt skulle få ha parkeringsplassen.

- Parkeringsplassen utenfor blokka ble en kjapp løsning som ikke ble så veldig populær blant alle beboerne i borettslaget, og da må vi gjøre det på en annen måte. Etter den ekstraordinære generalforsamlingen ble det ikke lenger mulig å gå for den løsningen, sier leder for borettslaget i Skåreråsen III, Jan Petter Gudahl til Romerikes Blad.

Nå er asfalten fjernet, og plassen blir gjort om til plen, slik det var før parkeringsplassen ble laget.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Geir Egil Skol/RB)

- Hvilke argumenter kom de som protesterte mot parkeringsplassen med?

- Det er at det forstyrrer inngangen rent utseendemessig, og at den tar sikt for trafikken som kjører på området, sier Gudahl.

Føler seg mobbet

Under den ekstraordinære generalforsamlingen oppsto det ifølge lederen av borettslaget diskusjoner både for og imot at Bjørns parkeringsplass.

- Folk var irritert fordi at parkeringsplassen må bort, forteller han.

Etter onsdagens vedtak om å fjerne parkeringsplassen, føler Bjørn seg mobbet av en del beboere i borettslaget.

- Jeg føler meg mobbet, og mener i høyeste grad at jeg har blitt behandlet ufint. Spesielt når noen av dem under møtet påsto at jeg ikke er i stand til å håndtere bilen selv fordi jeg sitter i rullestol, sier Bjørn.

Det har lederen av borettslaget forståelse for.

- Ja, jeg kan til en viss grad være enig med ham der, sier Gudahl.

- Må være mer inne

For Bjørn betyr opphevelsen av parkeringstillatelsen at han sitter mye inne.

- Det at jeg føler at jeg er til bry hver gang jeg skal bruke bilen, ødelegger livskvaliteten min. På grunn av dette blir jeg ganske isolert, og jeg sitter mye inne fordi jeg ikke kommer meg ut, forteller rullestolbrukeren.

Nå er han usikker på om han må flytte fra borettslaget.

- Jeg har begynt å tenke på det, men faren med det er at jeg havner på et eldrehjem, og det vil jeg absolutt ikke, sier han.

Les flere nyheter hos Romerikes Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.