Gå til sidens hovedinnhold

Fratatt TT-kortet: Marie (87) må ta bussen som går én gang i uka.

Akershus fylkeskommune tok fra 87 år gamle Marie Sanneruds TT-kort, og mener hun kan greie seg med Servicebussen, som går én dag i uka.

- Servicebussen tilbyr bare en tre timers handletur til Årnes på fredager. Jeg vil ha TT-kort så jeg kan besøke familie og venner, blant andre søstera mi, som har bodd på Nes sykehjem i ni år, sier Marie til Romerikes Blad.

Hun sitter ved kjøkkenbordet i sitt noe avsidesliggende hus i Skogbygda i Nes sammen med barnebarnet Nina Sundby Botilsrud.

De er begge fortvilet over at klagene på fylkeskommunens avslag er avvist, senest i klagenemnda, og det uten at de har registrert noen reell begrunnelse.

- Oppfyller kriteriene
- Marie oppfyller kriteriene for å få TT-kort og har jo hatt det i flere år før. Vi kan ikke forstå hva som er annerledes nå, sier Nina til Romerikes Blad.

I avslaget legger fylkeskommunen vekt på at Marie bruker Servicebussen. Det har hun gjort hele tiden, men verken hun eller barnebarnet kan forstå at det kan være noe argument for at hun ikke skal få TT-kort.

- Gjør forskjell på folk
- Alle de 14 andre som bor rundt her, har fortsatt TT-kort, selv om også de bruker Servicebussen. Ja, noen av dem har til og med egen bil! Jeg har også hørt at de andre har fått 400 kroner ekstra på kortet sitt. Det er kjedelig at de gjør stor forskjell på folk, sier Marie og rister oppgitt på hodet.

Kriteriene for å få TT-kort i Akershus er at man har en funksjonshemning som antas å vare lenger enn to år, at man er ute av stand til, på egen hånd, å benytte buss, tog og andre offentlige kommunikasjonsmidler, samt at man står i folkeregisteret i Akershus.

Hofte- og ryggsmerter
Marie har leddgikt og hofte- og ryggsmerter. Hun har legeerklæring på at hun har vanskelig for å gå mer enn 100 meter, ikke er i stand til å benytte offentlige transportmidler og har vansker med av- og påstigning.

Fra huset hennes er det 1.100 meter til hovedveien, der rutebussen stopper.

- Hvis fylket har gjort jobben sin i Maries sak, så kan de umulig ha gjort det i de andre 14 sakene her. Jeg må også spørre om byråkratene i fylket selv vil være fornøyd med å komme ut noen timer én gang i uka, sier Nina Sundby Botilsrud.

Les flere saker hos Romerikes Blad her!

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto