*Nettavisen* Nyheter.

Fraværs-prosent på 88,9

lege

Stein Husebø har bare vært på tre av de 27 bystyremøtene siden han ble valgt til fast plass i 2003. Og han er ikke den eneste med stor fraværsprosent.

18.05.06 11:48

20 av de 27 bystyremøtene som har blitt holdt har gått helt uten Husebø, som ble valgt inn for Pensjonistpartiet i 2003. I fire andre har han hatt behov for avløsning, viser en gjennomgang Bergens Tidende har gjort.

- Da jeg sa ja til å være kandidat for Pensjonistpartiet gjorde jeg oppmerksom på at jeg ville være i utlandet store deler av året på grunn mitt engasjement i Wien, forklarer Husebø, som i oktober 2004 meldte overgang til Arbeiderpartiet.

Flere med fravær
Stein Husebø er ikke den eneste som har en fraværsprosent som hadde gitt sparken i hvilken som helst sivil jobb.

Trond Tystad har flere ganger måtte tåle kritikk for å jobbe som spinning-instruktør samtidig som bystyremøtene finner sted. Bussjåføren Kenneth Rasmussen fra Demokratene, og prest Thor Brekkeflat har også en uvane med å ikke stille eller forlate møtene litt utpå kvelden.

Forklaringen på fraværet legger de fleste på at bystyremøtene starter for tidlig på dagen for folk som er i sivil jobb, skriver BT.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.