RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fred. Olsen Energy fikk India-kontrakten(Ny2)

Sist oppdatert:
Riggselskapet Fred. Olsen Energy skal ha blitt tildelt den meget viktige treårige kontrakten på boring på dypt vann fra det indiske oljeselskapet ONGC. Verdien er på 1,5 milliarder kroner
Ny: Askjehandel stoppet etter oppgang

Det er den indiske næringsslivsavisen The Economic Times som skriver dette lørdag. Tildeling skjedde ifølge avisen i et møte i anbudskomiteen lørdag.

- Vi har lest det samme, men har ikke fått noe formelt fra ONGC, så vi lever videre i håpet, sier konsernsjef Helge Haakonsen i FOE til iMarkedet mandag morgen, og avventer en formell beskjed fra ONGC.

- Med tildelingen av kontrakten, kan selskapet nå begynne den lenge forsinkede leteboringskampanjen i det Arabiske Hav og Bengalbukten, sier en representant for selskapet til The Econimic Times. Han ønsker ikke å bli navngitt.

Handelen i FOE-aksjen ble stoppet etter fire minutter mandag. Børsen vil undersøke om det foreligger ulik informasjon i markedet. Kursen er opp 8 prosent til 21,50 kroner.

Delte tidelingen

Oil and Natural Gas Corp (ONGC) har hatt ute et anbud på to halvt nedsenkbare rigger, en for boring på havdyp inntil 1.800 meter og en for boring på inntil 3.000 meter. Det er den siste kontrakten Fred. Olsen Energys datterselskap Dolphin Drilling nå er tildelt. Den andre kontrakten gikk til amerikanske Transocean, som var eneste konkurrent i anbudet.

Transocean hadde budt inn tre rigger/boreskip på hver av kontraktene, men FOEs avanserte boreskip Belford Dolphin hadde den klart laveste raten på 192.000 dollar pr. dag for den dypeste kontrakten.

Kontraktene inkluderer integrerte tjenester, som omfatter blant annet teknisk assistanse og supplyskip. Totalt har kontrakten et omfang på 835 millioner dollar, hvorav FOEs andel blir omkring 210 millioner dollar, eller 1,5 milliarder kroner. FOEs partner i anbudet er amerikanske Tidewater, mens Transocean samarbeider med Schlumberger.

Transocean skal ha blitt tildelt kategori 1 kontrakten på en rate tilsvarende 160.000 dollar pr. dag.

Det har vært fryktete at ONGC også ville åpne anbudene som var gitt uten en pakke med integrerte løsninger, men ifølge avisen skal anbudskomiteen ikke ha sett på disse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere