RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fred. Olsen Energy fikk Pemex-kontraktene(Ny)

Sist oppdatert:
Fred. Olsen Energy er tildelt to borekontrakter av det meksikanske statsoljeselskapet Pemex. Verdien på kontraktene er drøye 900 millioner kroner
Nytt: Kommentar fra adm. direktør

Det er Fred. Olsen Energys halvt nedsenkbare borerigg Borgny Dolphin, og semi-riggen selskapet opererer for Fred. Olsen-gruppen, Bulford Dolphin, som er tildelt kontraktene fra Pemex. Det er Bulfords første kontrakt siden den gikk inn i Dolphin-poolen.

- Det går riktigere vei nå enn det har gjort tideligere, sier adm. direktør Helge Haakonsen i FOE til iMarkedet i morges etter tildelingen.

Det har vært kjent at FOE hadde de laveste anbudene på kontraktene, men fristen for tildeling gikk ut for en drøy uke siden, og FOE-ledelsen har vært forsiktige i sin tro på en tildeling.

Haakonsen kan nå bekrefte at tildeling er endelig.

- Det er den, jeg sitter med kontrakten foran meg, undertegnet av Pemex, sier Haakonsen.

Den samlede verdien på de to kontraktene inkludert mobilisering og demobilisering er 126 millioner dollar, eller knappe 920 millioner kroner.

Kontrakten for Borgny Dolphin er på fire år, og har oppstart 15. januar neste år, mens Bulford-kontrakten er på to år.

- Raten på den lange kontrakten er noe høyere, men siden de går i pool så jevnes det ut, sier Haakonsen.

Bulford Dolphin eies av Fred. Olsen-selskapet Borgå AS, og drives av FOEs datterselskap Dolphin Drilling i et poolsamarbeid. Det er fem enheter i poolen, hvorav fire eies av Fred. Olsen Energy. Poolinntektene fordeles i forhold til antall enheter hver eier har.

Illustrasjonsfoto, Byford Dolphin

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere