RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fred. Olsen Energy vil haste til India

Sist oppdatert:
Konsernsjef Helge Haakonsen i Fred. Olsen Energy sier til iMarkedet at han håper å kunne mobilisere boreskip Belford Dolphin uten inntekstsløse ventedager, til India-kontrakten
Mandag ble endelig den store den viktige borekontrakten for Fred. Olsen Energys avanserte boreskip Belford Dolphin bekreftet formelt av det indiske oljeselskapet ONGC. Oppstart på kontrakten er forventet å finne sted før utgangen av året, og konsernsjef Helge Haakonsen i FOE håper det går enda raskere.

- Blir det et lengre opphold for Belford etter kontrakten med Agip er ferdig?

- Ikke nødvendigvis, vi har til hensikt å starte mobilisering så raskt som mulig etter at Agip-kontrakten er ferdig medio august. Vi har også fått inntrykk av at inderne ønsker å komme i gang så raskt som mulig, sier Haakonsen, som tror mobilisering kan komme i gang uten opphold i inntektstrømmen for Belford.

Han opplyser videre at det ikke vil være noen store oppgraderingskostnader i forbindelse med kontrakten, som har en ramme på 386 millioner dollar, hvorav halvparten gjelder riggkontrakten til FOE. Kontrakten er for tre år.

FOE ble i forrige uke tildelt to kontrakter av det meksikanske statsoljeselskapet Pemex, de har oppstart først på nyåret. Riggene Borgny Dolphin og Bulford Dolphin ligger nå ledige i Belfast, og begge er nylig klasset ifølge Haakonsen.

- Det er ikke noen større tilpasninger for disse enhetene utenom forbedringer av air conditioning, sier Haakonsen.

Borgnys kontrakt er på fire år, mens Bulfords er på to år, sistnevnte er eid av Fred. Olsen selskapet Borgå AS, og går i pool med FOEs eneheter.

Etter tildelingene har FOE nå kun to ledige rigger, som ligger i opplag utenfor Skottland. Haakonsen sier til iMarkedet at selskapet ser muligheter flere steder, men håper primært på et løft på britisk sokkel i Nordsjøen i kjølvannet av tildelingene av lisenser på sokkelen.

- Nå får vi håpe at vi kan kapitalisere på en økning i ratene fremover, sier Haakonsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere