RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fred. Olsen skuffer

Sist oppdatert:
Riggselskapet Fred. Olsen klarte ikke å innfri markedets forvetninger i første kvartal.
Fred. Olsen Energy ble ikke helt som ventet i første kvartal, og mye tyder på at en uventet pensjonskostnad tilknytet reparasjonsverftet i Belfast overrasket markedet. I tillegg har effekten av den fallende dollaren gitt utslag i FOEs regnskaper.

Inntektene ble omtrent som forventet, men både driftsresultat og netto ble svakere enn hva analytikerne ventet viser estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

- På verdensbasis fortsatte balansen mellom tilbud og etterspørsel for offshore borerigger å være stram innen alle segmenter. Den høye etterspørselen etter offshore boretjenester ventes å vedvare de nærmeste årene, skriver selskapet om markedsutsiktene.

Tallene

Driftsinntektene i første kvartal endte på 967 millioner kroner, en ørliten økning fra samme periode i fjor da omsetningen havnet på 965 millioner. Det var ventet at driftsinntektene skulle havne på 979 millioner kroner.

Driftsresultatet før avskrivninger, EBITDA, lød på 362 millioner kroner, opp fra 343 millioner i samme periode i fjor. Det var ventet 398 millioner blant analytikerne.

Ifølge Fred. Olsen økte driftskostnadene innen ingeniør- og fabrikasjonstjenester, som er virksomheten ved det gamle Harland & Wolf-verftet i Belfast, med overraskende 37,2 millioner kroner i første kvartal. Økningen forklares med føringen av en pensjonsgevinst i fjerde kvartal.

I boredivisjonen falt derimot driftskostnadene med 55 millioner.

Det ordinære driftsresultatet endte på 247 millioner kroner, som var klart under estimatene som lå på 272 millioner.

Resultat før skatt endte på 229,5 millioner kroner, opp fra 176,2 millioner i fjerde kvartal og 172 millioner i første kvartal i fjor. Analytikerne hadde ventet pluss 247 millioner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere