RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fred. Olsen-søstrene i medvind

Sist oppdatert:
Søsterselskapene i Fred. Olsen-systemet, Bonheur og Ganger Rolf kan vise til en klar forbedring i resultatene i første kvartal
Bonheur kan vise til driftsinntekter på 91 millioner kroner i første kvartal, mot 74,6 millioner kroner i samme periode i fjor. Tallene til Ganger Rolf er omtrent likelydende, og iMarkedet omtaler derfor kun Bonheurs tall.

Konsernets driftsresultat endte på minus 17 millioner kroner, som er en forbedring på 2,5 millioner kroner i forhold til første kvartal i fjor. Hovedårsaken til økte inntekter og bedre resultat er en styrket pundkurs.

Tilknyttede selskaper ble konsolidert inn med et samlet resultat i kvartalet på 160,4 millioner, motminus 123,6 millioner i samme periode i fjor. Det er Fred. Olsen Energy som utgjør hovedbidrag som kommer etter at riggselskapet solgte deler av eiendomsmassen i Belfast i første kvartal. Videre kan tankrederiet First Olsen Tankers vise til et sterkt kvartal og bidro med 70,7 millioner kroner til Bonheur.

Flyselskapet Sterling ga derimot et negativt bidrag på 34,2 millioner kroner, en økning fra minus 14,6 millioner i fjor.

Netto finansposter var i kvartalet negative med 32,7 millioner. Dette inkluderer et urealisert valutatap på 31,4 millioner, primært som følge av høyere dollar- og pundkurs.

Konsolidert resultat før skatt ble 110,7 millioner, en forbedring på 280,9 millioner fra tilsvarende kvartal i 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere