Koronapandemien er fortsatt på alles lepper, og nyhetene renner inn døgnet rundt. I denne artikkelen vil Nettavisen forsøke å oppsummere de viktigste hendelsene som har skjedd i løpet av dagen.

Følg med: Nettavisens nyhetsstudio følger koronavirus-utviklingen fortløpende

Få koronanyhetene på sms! Nettavisen sender deg de tre viktigste sakene hver dag. Meld deg på ved å sende korona til 2005. Total pris 49 kroner. Utsendingene avsluttes automatisk fredag 27. mars.

Les også: Torsdagens korona-nyheter

184 nye tilfeller i Norge siste døgn

Det siste døgnet har tallet på bekreftet koronasmittede i Norge steget med 184, ifølge Folkehelseinstituttet. 135 pasienter er innlagt på sykehus med viruset. Totalt er 1742 personer i Norge bekreftet smittet av viruset. Tallet på testede for viruset var 43.735 fredag morgen, ifølge FHI.

Les også: Koronaviruset: Slik fikk eliten testet seg for 55.000 kroner

500.000 nordmenn tror de har vært korona-smittet

En av åtte nordmann tror de har vært smittet av korona, viser en landsomfattende undersøkelse Infact har gjort for Nettavisen og Amedia. Rundt 150.000 har symptomer, viser undersøkelsen.

Les også: Over 500.000 nordmenn tror de har vært korona-smittet - rundt 150.000 har symptomer

Massivt rentekutt fra Norges Bank

På et ekstraordinært møte har Norges Bank besluttet å kutte styringsrenta med 0,75 prosentpoeng til 0,25 prosent på grunn av den økonomiske uroen som følge av koronaviruset. De åpner også for nye rentekutt.

Les også: Norwegian-aksjen i minus etter rakettstart

Krisetiltak på totalt 280 milliarder kroner

Tiltakene for å hjelpe både bedrifter og privatpersoner gjennom koronakrisen anslås så langt til å være verdt 280 milliarder kroner.

Les også: Dette er lungene til en ung korona-pasient: - Skremmende

Dette er summen av tiltak for å motvirke tapte inntekter for bedrifter og privatpersoner, utsatt eller redusert skatt og lånegarantier til små og mellomstore bedrifter.

Les også: Tre av Norges rikeste mister milliarder i koronastormen

Stortinget vil stramme inn kriselov

Stortinget krever tydeligere rammer for regjeringens nye kriselov. En tidsbegrensning til tre måneder er oppe til vurdering. Flere eksperter har allerede rettet skarp kritikk mot lovforslaget.

Les også: Siv Jensen vil utsette behandlingen av regjeringens kriselov

Gunnar Stavrum: Stortinget må beskytte demokratiet i det som blir en økonomisk krisetid for landet

New York og California stenger

Offentlig og privat ansatte i New York som ikke har samfunnskritiske oppgaver, skal holde seg hjemme for å hindre smittespredning, sier guvernør Andrew Cuomo.

Les mer: New York-guvernør beordrer ansatte til å bli hjemme

California, som har 40 millioner innbyggere, har også bedt folk om å holde seg hjemme, har pålagt alle virksomheter som ikke er samfunnskritiske å stenge og forbudt alle folkeansamlinger.

Les også: Amerikanske guvernører trygler Trump om penger

Over 4000 koronasmittede er døde i Italia

4032 mennesker er døde etter å ha fått påvist koronasmitte i Italia. Det er en økning på 627 det siste døgnet. 47.000 italienere har så langt fått påvist smitte av koronaviruset, og det er nærmere 6000 flere enn for ett døgn siden.

Les også: Datteren er koronafast i Peru. Nå trygler moren om hjelp fra norske myndigheter: - Erna må på banen

Norske sykehus skal teste malariamedisin

Fredag ettermiddag ble det klart at malariamedisinene hydroxyklorokin og Remdesivir skal testes ut ved norske sykehus på norske covid-19-pasienter.

– Remdesivir er det legemiddelet som virker mest lovende mot korona så langt, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen ved Statens legemiddelverk til TV 2.

Les også: Fredagens korona-måling: Tilliten til Erna Solberg synker

Idrettsforbundet med beskjed til IOC

Det norske idrettsforbundet (NIF) har sendt et brev til IOC-president Thomas Bach om å ikke gjennomføre OL 2020 i Tokyo før koronapandemien er under kontroll.

Les mer: Idrettsforbundet med klar OL-beskjed til IOC