RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Freddy i retten nå

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksen er ankommet Oslo Tinghus.
Av André Clark Utvik

OSLO TINGHUS (NA24): - For meg handler dette mest om prinsippet, og jeg tror vi har en meget god sak, sier John Fredriksen til NA24 idet han ankommer Oslo tingrett.

Fredriksen har gjennom sitt riggselskap Seadrill anlagt sak mot Oslo Børs over et vedtak han ikke kan akseptere.

Kun tilskuer
Onsdag skal Fredriksens våpendrager Tor Olav Trøim vitne i saken. Den kypriotiske rederen, som har utvandret fra Norge, skal være tilskuer i rettssalen.

- Denne saken dreier seg for John (Fredriksen. red. anm) og meg om vår kredibilitet i kapitalmarkedet, sa Tor Olav Trøim, da han startet sitt vitnemål.

- Våre kunder har vanskeligheter med å sette seg inn i den norske særstillingen, fortsatte Trøim som onsdag må forklare seg.

Bakgrunnen for søksmålet er at mangemilliardæren ble tvunget til å løse ut aksjer i riggselskapet Eastern Drilling, og har selv estimert tapet, som følge av vedtaket, til 850 millioner kroner.

Seadrill skal ha agert i markedet med en reel eierandel over tilbudspliktreglene som går ved 40 prosent. Fredriksen ble dermed tvunget til å kjøpe alle aksjene i Eastern Drilling til en høyere kurs enn ønsket. Fredriksen endte også opp med å tape kraftig på disse såkalte trs-avtalene.

- Finansiell plassering
Mandag innledet Seadrill-advokat Arne Tjaum med å si at oppkjøpet av såkaldte trs-avtaler var en finansiell plassering. Mens Eastern Drilling var i spill med både Seadrill og Ocean Rig som mulige oppkjøpskandidater.

Det påståtte finansielle motivet og resonnementet ble prøvd smadret av børsens advokat Erik Keiserud påfølgende dag. Han mener vedtaket fattet av Børsklagenemda er gyldig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere