RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Freddy passerte Moa

Sist oppdatert:
Freddy dos Santos har passert Bundesligaproffen i antall scoringer for Vålerenga.

Etter 11 sesonger og 326 offisielle opptredener for klubben, avsluttet Freddy dos Santos sin Vålerenga-karriere med scoring mot Stabæk søndag kveld. Scoringen var dos Santos sin 31. Tippeligascoring for klubben og med det passerte han Mohammed Abdellaoue i antall scoringer i toppserien for Vålerenga. Moa endte på 30 Tippeligascoringer i Vålerenga-drakta.

Med sin scoring tangerte også dos Santos kameraten Morten Berre med antall mål i obligatoriske kamper for klubben. De deler nå 10. plassen på lista med 59 Vålerenga-scoringer hver.

Se oversikten over målscorere i Vålerenga her

Hæstad i 100

Som kjent har Freddy dos Santos flest kamper i Vålerenga-historien med 326 obligatoriske kamper. dos Santos er også på topp over antall kamper i toppserien for klubben, med sine 223 kamper. Nummer to på lista er Morten Berre med 210 kamper. Berre har nettopp forlenget sin kontrakt med Vålerenga til å gjelde ut 2012-sesongen, og trenger derfor kun 14 kamper neste sesong for å passere dos Santos.

Av andre aktive spillere er også André Muri og Kristofer Hæstad inne på lista over flest toppseriekamper for klubben. Mot Stabæk søndag spilte Muri sin 149. toppseriekamp for Vålerenga, og med det tangerte han Erik Foss. Muri er med det på 10. plass på lista.

Kristofer Hæstad feiret et lite jubileum mot Stabæk, da han med årets 24. kamp spilte sin 100. kamp for klubben i Tippeligaen. Han har dermed også tatt plass på adelskalenderen i klubben (minimum 100 toppseriekamper).

Se oversikten over antall kamper i Vålerenga her

Muri og Hirschfeld spilte mest

Etter endt sesong er det også på tide å oppsummere året som gikk. Som i fjor er midtstopper André Muri og keeper Lars Hirschfeld de eneste spillerne i troppen som har spilt samtlige minutter i årets Tippeliga. Muri er også en av fire utespillere i Tippeligaen som har vært på banen i samtlige av sesongens minutter. Muri og Hirschfeld er også de eneste i troppen som har vært på banen i samtlige kamper.

Årets toppscorer i Vålerenga heter Bojan Zajic, som endte på åtte mål i Tippeligaen. André Muri, Fegor Ogude og Morten Berre scoret alle seks mål hver. Mohammed Fellah har flest målgivende pasninger i årets sesong, med seks. Zajic er også årets poengkonge, med åtte mål og fem målgivende pasninger har Zajic stått bak 13 av Vålerengas 42 fulltreffere denne sesongen.

Se statistikk for 2011-sesongen her (inkl. cup og e-cup)

Klikk her for mer Vålerenga-statistikk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere