Freddys VIF-karriere i bilder

En Vålerenga-legende legger opp på søndag. Vi oppsummerer Freddy dos Santos VIF-karriere i bilder.

23.11.11 15:10

En epoke er over. Søndag tar vi farvel med Freddy dos Santos på Ullevaal.
Vålerenga - Stabæk, Ullevaal stadion søndag 27. november kl. 18.00

Kjøp billetter her

Freddy dos Santos ble kretsmester for Vålerenga som lilleputtspiller i 1987. Han har vunnet seriegull, to seriesølv og en seriebronse med Vålerenga. I tillegg har han to NM-gull som VIF-spiller. Ingen har spilt flere obligatoriske kamper for Vålerenga enn Freddy dos Santos, i tillegg topper han lista over spillere med flest toppseriekamper og flest europacupkamper.

2001
Freddys første sesong i Vålerenga som seniorspiller. Vålerenga tapte kvalikken mot Sogndal året før og spiller i 1. divisjon. Med Freddy på laget og Kjetil Rekdal som ny sjef, vinner VIF serien og rykker opp i Tippeligaen. dos Santos spiller totalt 25 kamper og scorer 8 mål.

Freddy i en av sine første kamper for Vålerenga som seniorspiller. Treningskamp mot Strømsgodset i Vallhall.

Juel mot Skeid på Bislett.

2002
Vålerenga er tilbake i Tippeligaen igjen og ender på åttende plass i comeback-sesongen. I cupen går klubben helt til topps etter å ha slått Odd Grenland 1-0 i finalen. Freddy spiller totalt 27 kamper og scorer 6 mål.

Foto: Cupfinalen

Cupmester 2002. Hvor er Freddy?

2003
En tung sesong for Vålerenga ender med opptur i november. Vinner kvalikk-kampen mot Sandefjord i Vallhall i det som er en av de mest dramatiske kampene i Vålerengas historie. Uka etter kvalifiserer klubben seg for den tredje runden i UEFA-cupen etter seier på straffespark borte mot Wisla Krakow. Freddy spiller totalt 33 kamper og scorer 10 mål.

Foto: Anders Hoven, Digitalsport

Dramatisk kamp i Vallhall. Vålerenga sikrer plassen i Tippeligaen med et nødskrik.

2004
Vålerenga innleder sesongen med å spille jevnt med Newcastle i UEFA-cupen og blir det store overraskelseslaget i serien. Etter en strålende høstsesong er Vålerenga nær ved å snappe gullet fra Rosenborg. Vålerenga får sølv etter en dramatisk siste serierunde. dos Santos spiller 34 kamper og scorer 11 mål.

Forbanna i lokaloppgjøret mot Lyn.

Jubel etter scoring mot Lyn på Ullevaal.

2005
Gullsesongen. Vålerenga bryter Rosenborgs seiersrekke og tar klubbens femte seriegull. Freddy er kaptein i den avgjørende kampen og løfter pokalen i kaoset på Odd stadion. I Champions League-kvalifiseringen ryker Vålerenga ut mot Brugge etter en dramatisk straffesparkkonkurranse. dos Santos blir syndebukk da han bommer på Vålerengas siste straffe. Totalt spiller han 41 kamper og scorer 5 mål i 2005.

Freddy har tapt et veddemål med gutta i FK Fotball og har forsøkt å rette ut krøllene.

Freddy jubler for scoring i CL-kvalikk mot Haka.

Freddy bommer på Vålerengas siste straffe i straffesparkkonkurransen mot Brugge i Champions League-kvalifiseringen.

Freddy dos Santos er kaptein når Vålerenga vinner seriegull i Skien.

Freddy i samtale med en ung supporter i fakkeltog på Vålerenga etter seriegullet.

2006
Nok et dramatisk VIF-år. Vålerenga sliter med å følge opp gullsesongen og Kjetil Rekdal trekker seg på sensommeren. Petter Myhre overtar og fører Vålerenga til bronse i serien - den fjerde bronsen i klubbhistorien. Blir slått ut av Mlada Boleslav i CL-kvalikken. Freddy spiller 41 kamper og scorer 8 mål.

The Players

Freddy dos Santos er ofte på Jordal når hockeylaget spiller.

2007
Vålerenga ender på 7. plass i serien. Petter Myhre trekker seg i juli og Harald Aabrekk overtar som hovedtrener. Blir slått ut av Austria Wien i UEFA-cupen. Freddy spiller 32 kamper og scorer 3 mål.

Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport

Freddy dos Santos jubler på galleriet sammen med supportrere og Vålerengas ledelse etter at bystyret har gitt Vålerenga stadiontomt til 1 kr.

Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport

Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport

Spillerne kjører ... ehh ... danser jenka etter seier mot Rosenborg på Ullevaal.

2008
Martin Andresen er på plass som spillende manager. Vålerenga ender bare på 10.plass i serien, men vinner NM-gull etter en fantastisk finale mot Stabæk på Ullevaal. Freddy spiller totalt 30 kamper og scorer to mål.

Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport

2009
Vålerenga ender på syvende plass i serien, men må klare seg uten Freddy dos Santos store deler av sesongen etter at han måtte opereres for en hjertefeil. Freddy er på banen i 10 kamper og scorer 1 mål.

Foto: Eirik F¿rde , Digitalsport

2010
Freddy er tilbake for fullt og Vålerenga er tilbake på vinnersporet. Med flott angrepsfotball scorer Enga nesten 70 mål og tar sølv i serien. dos Santos spiller totalt 26 kamper og scorer tre mål.

Foto: Eirik F¿rde , Digitalsport

På sidelinja i cupkamp mot Oppsal. Freddy med et godt, gammelt skjerf.

Freddy viser Zlatan hvem som er sjefen.

2011
Freddy dos Santos siste sesong i VIF-drakta. En berg og dalbane-sesong for Vålerenga. Seier mot rivalene Lillestrøm, Brann og Rosenborg, men også tap i de avgjørende kampene som kunne sikret medalje. Før den siste serierunden har Freddy spil 22 kamper. For første gang kan han gå gjennom en hel VIF-sesong uten seriescoringer.

Foto: Eirik Førde , Digitalsport

Mange nedturer for Vålerenga i 2011-sesongen. Freddy er blant dem som tar det tyngst. He etter Godset-scoring på overtid på Ullevaal.

Foto: Eirik F¿rde , Digitalsport

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.