RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Freddys VIF-karriere i bilder

Sist oppdatert:
En Vålerenga-legende legger opp på søndag. Vi oppsummerer Freddy dos Santos VIF-karriere i bilder.

En epoke er over. Søndag tar vi farvel med Freddy dos Santos på Ullevaal.
Vålerenga - Stabæk, Ullevaal stadion søndag 27. november kl. 18.00

Kjøp billetter her

Freddy dos Santos ble kretsmester for Vålerenga som lilleputtspiller i 1987. Han har vunnet seriegull, to seriesølv og en seriebronse med Vålerenga. I tillegg har han to NM-gull som VIF-spiller. Ingen har spilt flere obligatoriske kamper for Vålerenga enn Freddy dos Santos, i tillegg topper han lista over spillere med flest toppseriekamper og flest europacupkamper.

2001
Freddys første sesong i Vålerenga som seniorspiller. Vålerenga tapte kvalikken mot Sogndal året før og spiller i 1. divisjon. Med Freddy på laget og Kjetil Rekdal som ny sjef, vinner VIF serien og rykker opp i Tippeligaen. dos Santos spiller totalt 25 kamper og scorer 8 mål.

Freddy i en av sine første kamper for Vålerenga som seniorspiller. Treningskamp mot Strømsgodset i Vallhall.

Juel mot Skeid på Bislett.

2002
Vålerenga er tilbake i Tippeligaen igjen og ender på åttende plass i comeback-sesongen. I cupen går klubben helt til topps etter å ha slått Odd Grenland 1-0 i finalen. Freddy spiller totalt 27 kamper og scorer 6 mål.

Cupmester 2002. Hvor er Freddy?

2003
En tung sesong for Vålerenga ender med opptur i november. Vinner kvalikk-kampen mot Sandefjord i Vallhall i det som er en av de mest dramatiske kampene i Vålerengas historie. Uka etter kvalifiserer klubben seg for den tredje runden i UEFA-cupen etter seier på straffespark borte mot Wisla Krakow. Freddy spiller totalt 33 kamper og scorer 10 mål.

Dramatisk kamp i Vallhall. Vålerenga sikrer plassen i Tippeligaen med et nødskrik.

2004
Vålerenga innleder sesongen med å spille jevnt med Newcastle i UEFA-cupen og blir det store overraskelseslaget i serien. Etter en strålende høstsesong er Vålerenga nær ved å snappe gullet fra Rosenborg. Vålerenga får sølv etter en dramatisk siste serierunde. dos Santos spiller 34 kamper og scorer 11 mål.

Forbanna i lokaloppgjøret mot Lyn.

Jubel etter scoring mot Lyn på Ullevaal.

2005
Gullsesongen. Vålerenga bryter Rosenborgs seiersrekke og tar klubbens femte seriegull. Freddy er kaptein i den avgjørende kampen og løfter pokalen i kaoset på Odd stadion. I Champions League-kvalifiseringen ryker Vålerenga ut mot Brugge etter en dramatisk straffesparkkonkurranse. dos Santos blir syndebukk da han bommer på Vålerengas siste straffe. Totalt spiller han 41 kamper og scorer 5 mål i 2005.

Freddy har tapt et veddemål med gutta i FK Fotball og har forsøkt å rette ut krøllene.

Freddy jubler for scoring i CL-kvalikk mot Haka.

Freddy bommer på Vålerengas siste straffe i straffesparkkonkurransen mot Brugge i Champions League-kvalifiseringen.

Freddy dos Santos er kaptein når Vålerenga vinner seriegull i Skien.

Freddy i samtale med en ung supporter i fakkeltog på Vålerenga etter seriegullet.

2006
Nok et dramatisk VIF-år. Vålerenga sliter med å følge opp gullsesongen og Kjetil Rekdal trekker seg på sensommeren. Petter Myhre overtar og fører Vålerenga til bronse i serien - den fjerde bronsen i klubbhistorien. Blir slått ut av Mlada Boleslav i CL-kvalikken. Freddy spiller 41 kamper og scorer 8 mål.

The Players

Freddy dos Santos er ofte på Jordal når hockeylaget spiller.

2007
Vålerenga ender på 7. plass i serien. Petter Myhre trekker seg i juli og Harald Aabrekk overtar som hovedtrener. Blir slått ut av Austria Wien i UEFA-cupen. Freddy spiller 32 kamper og scorer 3 mål.

Freddy dos Santos jubler på galleriet sammen med supportrere og Vålerengas ledelse etter at bystyret har gitt Vålerenga stadiontomt til 1 kr.

Spillerne kjører ... ehh ... danser jenka etter seier mot Rosenborg på Ullevaal.

2008
Martin Andresen er på plass som spillende manager. Vålerenga ender bare på 10.plass i serien, men vinner NM-gull etter en fantastisk finale mot Stabæk på Ullevaal. Freddy spiller totalt 30 kamper og scorer to mål.

2009
Vålerenga ender på syvende plass i serien, men må klare seg uten Freddy dos Santos store deler av sesongen etter at han måtte opereres for en hjertefeil. Freddy er på banen i 10 kamper og scorer 1 mål.

2010
Freddy er tilbake for fullt og Vålerenga er tilbake på vinnersporet. Med flott angrepsfotball scorer Enga nesten 70 mål og tar sølv i serien. dos Santos spiller totalt 26 kamper og scorer tre mål.

På sidelinja i cupkamp mot Oppsal. Freddy med et godt, gammelt skjerf.

Freddy viser Zlatan hvem som er sjefen.

2011
Freddy dos Santos siste sesong i VIF-drakta. En berg og dalbane-sesong for Vålerenga. Seier mot rivalene Lillestrøm, Brann og Rosenborg, men også tap i de avgjørende kampene som kunne sikret medalje. Før den siste serierunden har Freddy spil 22 kamper. For første gang kan han gå gjennom en hel VIF-sesong uten seriescoringer.

Mange nedturer for Vålerenga i 2011-sesongen. Freddy er blant dem som tar det tyngst. He etter Godset-scoring på overtid på Ullevaal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere