RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredelig protest mot tegninger i Indonesia

Sist oppdatert:
Hundrevis av mennesker samlet seg til en fredelig demonstrasjon foran den danske ambassaden i Indonesias hovedstad Jakarta mandag.
De rundt 300 medlemmene av Rettferdighets- og velstandspartiet samlet seg under slagord som at Danmark må be om unnskyldning for karikaturtegningene av Muhammed og at ytringsfriheten ikke krever at religion skal krenkes.

Demonstrasjonene som det moderate partiet ofte arrangerer, pleier vanligvis å forløpe helt fredelig. Partiet har sterk støtte blant vanlige folk i Indonesia.
Flere titall politifolk som bare var utstyrt med batonger, voktet ambassaden, som fredag ble stormet av medlemmer av en mer kompromissløs gruppe som knuste lamper og kastet egg før de ble kastet ut.

I Bandung ble det meldt at 1.500 mennesker fra flere forskjellige organisasjoner var på marsj for å kreve at Indonesia bryter de diplomatiske forbindelsene med Danmark.
(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere