RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredet blomst meid ned i kantslått

Trondheim (NTB-Lars M. Hjorthol): Blomsten dragehode er fredet. Vegvesenet risikerer nå anmeldelse etter at de skal ha kantslått et felt med den sjeldne blomsten.

Tidligere i sommer fikk Jernbaneverket en millionbot for å ha sprøytet et område med dragehode langs Dovrebanen. Dragehode har status som prioritert art etter Naturmangfoldloven.

Denne gangen er det Statens vegvesen som er den angivelige synderen. Fylkesmannen i Hedmark har bedt etaten om en nærmere redegjørelse etter at et felt med dragehode i Ringsaker ble meiet ned i kantslått i slutten av juni.

- Vi avventer redegjørelsen fra Vegvesenet før vi vurderer en eventuell anmeldelse, sier seniorrådgiver Hans Chr. Gjerlaug i fylkesmannens miljøvernavdeling til NTB.

- Dragehode er en prioritert art som det er forbudt å skade eller ødelegge. Millionboten til Jernbaneverket viser at ødeleggelse av prioriterte arter tas alvorlig, sier Gjerlaug.

Det var en grunneier i Ringsaker som varslet om kantslåtten i slutten av juni, som gikk hardt ut over en vekstplass med dragehode på hans eiendom. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere