Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredet hurtigruteskip kan bli losjiskip i Lærdal

«MS Nordstjernen» skal pensjoneres fra hurtigrutetrafikken, nå satser selskapet på å selge det fredede skipet.
«MS Nordstjernen» skal pensjoneres fra hurtigrutetrafikken, nå satser selskapet på å selge det fredede skipet. Foto: Roland Rasmussen (Hurtigruten)
Det tidligere hurtigruteskipet Nordstjernen kan legge til kai og fungere som losjiskip i Lærdal. Eierne av skipet har tilbudt å hjelpe kommunen

Bergen (NTB): Nordstjernen, som nå ligger i Ølen og blir reparert etter en grunnstøting i november, er klar til bruk fra 1. februar. De nye eierne, Indre Norhordland Dampbåtlag, har tilbudt Lærdal kommune å bruke skipet hvis det er behov for det, skriver Bergens Tidende.

- Vi har over 70 lugarer, og 45 av disse har egen dusj og toalett, sier Håkon Roska, daglig leder i rederiet. Skipet kan ligge i Lærdal fram til mai.

Tilbudet har ikke blitt formelt behandlet i Lærdal kommune ennå, men pressetalsmann Odd Helge Brugrand sier de er positive til initiativet.

- Vi ser på dette som et originalt tilbud, og vi er særdeles glad for all støtten vi har fått, sier han.

Ifølge Roska kan skipet brukes både av de som har mistet husvære, og hjelpemannskaper som er der for å hjelpe til med oppbyggingen igjen.

De økonomiske rammene er ennå ikke diskutert.

- Vi har fått økonomisk støtte fra mange instanser, så om dette blir aktuelt, får vi komme tilbake til betalingen, sier Brugrand.

Nordstjernen ble fredet av Riksantikvaren i desember 2012, og hadde sin siste tur som hurtigruteskip 22. mars samme år. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!