RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredly raser mot promilledom

Investor Arne Fredly raser over promilledommen på 600.000 kroner.

NA 24 fortalte fredag om at Fredlys promilledom. I lørdagens Dagens Næringsliv slår han tilbake mot den kraftige dommen.

- Jeg konstaterer at et stakkars, lemlestet barnehjemsbarn vanligvis oppnår kanskje bare 100.000 kroner i erstatning. Med rettens beregningsmetode ville Bill Gates fått en bot på over to milliarder kroner. Da spørs det om Norge hadde blitt mer kjent for den boten enn fjordene, sier Fredly til DN.

Arne Fredlys (41) advokat Erik Keiserud sier det er snakk om n orgeshistoriens høyeste promillebot.

Straffen som ble idømt i Borgarting lagmannsrett i går lå på 19 dagers ubetinget fengsel, en bot på 600.000 kroner og tap av førerkort i 2 år. To dager av fengselsstraffen trekkes fra som utholdt varetekt.

Ville ha en million i bot

Kjøringen fant sted etter at Fredly hadde vært på byen. Da han så at bilen sto feilparkert, bestemte han seg for å flytte den, men ble knepet av politiet med promille.

I Oslo tingrett ble den profilerte finansmannen dømt til 21 dagers ubetinget fengsel, og en bot på 67.000 kroner samt inndragning av førerkortet i 24 måneder. Men denne dommen mente påtalemyndighetene var for mild.

I Borgating lagmannsrett nå påtalemyndighetene ned påstand om 1.000.000 kroner i bot.

Det normale er at bot ved promillekjøring sittes til en og en halv måneds brutto lønn, men siden Fredly er flyttet ut av landet, samt har sine inntekter fra kjøp og salg av aksjer og verdipapirer, fant retten ut at 1 million kroner var for høyt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere