RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredly tungt inn i GGS-restrukturering(Ny)

Sist oppdatert:
Investoren Arne Fredly er igjen tungt inne i Global Geo-Services etter at styret i går fikk på plass en ny del av restruktureringen av selskapets gjeldsside
Ifølge en flaggemelding har DnB Nor solgt 3,8 millioner aksjer i GGS etter børs tirsdag. Ab disse har investoren Arne Fredly vis selskapet Atlas Capital Management plukket opp 3,9 millioner aksjer, eller 9,9 prosent av aksjene i GGS.

Salget representerer alle aksjene DnB Nor Bank eide i GGS, en eierandel på 10,47 prosent

I en melding fra selskapet går det videre rem at Atlas overtar lån fra DnB Nor og Skips as Tudor på henholdsvis 1,7 millioner dollar og 8,5 millioner kroner.

Wilhelmsen konverterer

I tillegg til flaggemeldingene fra DNB Nor og Fredly, så har M. Wilhelm Wilhelmsen med nærstående selskaper (Skips as Tudor) konvertert ytterligere av gjelden i GGS til aksjer. Wilhelmsen øker sitt aksjeinnehav i GGS med 2.400.072 aksjer til totalt 3.775.971 aksjer, hvilket tilsvarer 10,4 prosent av selskapets aksjekapital.

Konverteringskurs er 7,39 kroner pr. aksje, og Wilhelmsen har totalt konvertert gjeld for 17,7 millioner kroner til aksjer. Transaksjonen er godkjent av styret i GGS.

- Jeg er meget fornøyd med avtalene inngått 16. november. De representerer en av de siste milepælene i opprenskningen av GGS balanse, sier styreformann Morten Andersen i GGS i en kommentar.

Ifølge Andersen vil restruktureringen av balansen gi selskapet rom til å videreutvikle selskapet multiklient-virksomhet.

Fredly for andre gang

Investoren Arne Fredly var også på ferde i GGS i begynnelsen av året. Den gangen var det også en banks nedsalg i selskapet som ble Fredlys inntreden.

Fredly kjøpte sammen med investoren Arne Blystad posten til Bank1 Oslo som ville ut etter store tap på sitt engasjement i seismikkaksjen.

Fredly solgte seg en ukes tid senere ut av selskapet etter en pen kursoppgang blant annet basert på oppslag i Finansavisen om at Fredly og Blystad sammen med investoren Tor Aksel Voldberg hadde startet et aksjonæropprør og så store muligheter for kostnadskutt i GGS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere