Gå til sidens hovedinnhold

Fredningsfest i parken

På en vanlig formiddag i februar ville turistene vært i flertall i Frognerparken. Det er nok ikke tilfelle i morgen, da Riksantikvaren har invitert til fest.

FROGNERPARKEN: I morgen hilser riksantikvar Nils Marstein velkommen til fredningsmarkeringen som er stelt i stand i forbindelse med den etterlengtede fredningen av Frognerparken.

Frognerparkens Venner er blandt dem som har kjempet for fredningen siden det glade 70-tall.

Politikerbesøk

Fredningen er en del av Kulturminneåret 2009. Klokken 12.45 starter markeringen, med enkel bevertning til de fremmøtte.

Til daglig jobber Erik Solheim (SV) med å verne om miljøet. I morgen holder han innlegg i parken , for å vise at også kulturvernet opptar ham.

Det samme gjør byrådsleder Erling Lae, som representant for det andre parliamentariske systemet Oslo-folk må forholde seg til.

Kåserer om kulturminner

Oslo Bymuseum flyttet inn i parken for hundre år siden, og har følgelig utviklet et nært forhold til den folkekjære parken.

I morgen kåserer seniorrådgiver Lars Roede om "dagliglivets kulturminner og Frognerparken".

Jeg skal holde hyggeforedrag om Frognerparken som mangesidig kulturminne, i henhold til Kulturminneårets overordnede tema: dagliglivets kulturminner, sier Lars Roede, seniorrådgiver i Oslo Bymuseum.

Roede forteller at han vil snakke om alt fra den uskyldige parkgleden, hvor foreldre med barnevogner mater endene, til utfoldelse på siden av det tolererte, som skateboarding på de fine hellegangene og rekkverkene.

Reklame

Pondus-boka har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen