TV 2s USA-korrespondent Fredrik Græsvik fjernet lørdag kontoen sin på Twitter etter en kort og overopphetet diskusjon med Frps stortingsrepresentant Jon Helgheim på det samme sosiale nettstedet.

Sistnevnte anklaget nemlig Græsvik fredag kveld for å bedrive fake news etter hans rapportering fra statene.

Den 53 år gamle journalisten skrev nemlig at Trump oppfordret velgerne sine til valgfusk ved å teste om man kan stemme to ganger.

- Hva skal til for at TV 2 nyhetene fjerner Fredrik Gresvik (sic) for å redde sin egen troverdighet? skrev Helgheim i en re-twitret melding.

Det var Dagbladet som først omtalte saken.

Les også: Frp-topp: Norsk Trump-dekning er propaganda

- Mer enn jeg gidder

Det fikk Græsvik til å reagerer kraftig lørdag morgen norsk tid.

- Å gjentatte bli hengt ut som en løgner av en stortingsrepresentant (som aldri har tatt meg i løgn) er mer enn jeg gidder. Takk for meg Twitter, skrev TV 2-korrespondenten like etter klokka 08.00.

Græsviks konto er dermed deaktivert lørdag formiddag, og man får beskjed om at brukeren ikke eksisterer ved søk på brukernavnet.

Senere samme dag svarte Helgheim på sin egen tweet, hvor han hevder han ikke mente at Græsvik burde bli fjernet fra jobben sin.

- Når jeg skriver «fjerne Gresvik», så mener jeg ikke Græsvik bør få sparken. Græsvik Jeg mener TV2 bør gjøre grep for å fjerne tvil rundt sin troverdighet i dekningen av amerikansk politikk.

Det er ikke første gang de to har havnet i krangel. Senest i august beskyldt Helgheim TV 2-reporteren for fake news, etter at Græsvik skrev at president Donald Trump ønsket å kvitte seg med demokratiet.

Det fikk Græsviks sjef til gå ut og avvise anklagene overfor Medier24.

«Det kan virke som Helgheim misforstår med vilje og overdriver betydningen av setningen. Fredrik har min tillit, og bakgrunnen for tweeten er faktiske uttalelser fra Trump», skrev Karianne Solbrække, TV 2s nyhetsredaktør, til nettavisen.

Gir støtte

Nå mottar Græsvik støtte fra flere hold, og reaksjonene påpeker også at Helgheim tar feil. I Nord-Carolina er det nemlig ikke lov å stemme to ganger - noe flere mener Trump oppfordret til.

Det bekrefter myndighetene i delstaten til CNBC.

- Så mye betyr ytringsfrihet for FrP. @UriksFredrik slettet kontoen sin fordi han ikke orker flere usanne beskyldninger fra demagogen fra Drammen. Vi andre får ta over. Det er ulovlig å forsøke å stemme to ganger, skriver Aftenbladet-journalist Sven Egil Omdal.

Den profilerte brannsupporteren Gjert Moldestad reagerer også sterkt på hendelsen på Twitter:

- Dette er jo helt forferdelig! Skal folkevalgte få lov å jage journalister vekk fra sosiale medier? Her må noen reagere!! Kom tilbake @UriksFredrik ikke la Helgheim få vinne, skriver han.

Flere av de som reagerer stempler også Helgheim som hykler, etter at stortingsrepresentanten senest 31. august skrev følgende på Twitter:

«Ytringsfrihet er viktig når ytringene er provoserende, urimelige og idiotiske. Det gjør noen ganger vondt å stå opp for ytringsfriheten».