RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen & Co til nemnda

Sist oppdatert:
Børsstyret har i dag vedtatt å opprettholde vedtakene om budplikt i Sinvest og Eastern Drilling.
Dermed opprettholder Børsstyret de administrative vedtakene om budplikt og pris som Oslo Børs gjorde 25. oktober, og skispreder John Fredriksens SeaDrill og de indiske storeierne Aban Singapore med flere må smøre seg med tålmodighet.

For utfallet av dagens ekstraordinære møte i Børsstyret blir dermed at begge sakene oversendes for behandling i Børsklagenemnden.

Det gjelder både Eastern Drilling- og Sinvest-saken.

Børsklagenemnden har dermed fire uker til å vudere klagene som er kommet inn i forbindelse med vedtakene av 25. oktober.

I henhold til børsforskriften skal Oslo Børs selv ta stilling til klagene før en eventuell oversendelse til Børsklagenemnden. Dette har børsstyret nå gjort, og klagene oversendes derfor børsklagenemnden som skal avgjøre klagene innen fire uker fra de er mottatt.

Børsklagenemnden er en klagenemnd oppnevnt av Finansdepartementet for å avgjøre klager på børsstyrets avgjørelser.

Det gjøres fra Børsstyret oppmerksom på at børsen har utsatt iverksettelsen av vedtakene om tilbudsplikt i begge saker til klagebehandlingen er over.

Begge sakene har utgangspunkt i inngåelsen av såkalte `total return swap`-avtaler (TRS-avtaler) og har oppstått i tilknytning til TRS-avtaler inngått før SeaDrills pliktige bud på Eastern Drilling, og i forbindelse med de TRS-avtaler Aban og datterselskap har inngått med aksjer i Sinvest som underliggende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere