RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen åpner opp Northern Oil(Ny)

Sist oppdatert:
John Fredriksens World Shipholding Ltd. har i dag solgt seg ned under negativ kontroll i oljeselskapet Northern Oil. Det åpner ifølge Northern Oil-sjef Tor Olav Trøim (bildet) opp selskapet for andre
Nytt: Kommentarer fra adm. direktør

Skipsreder Fredriksens investeringsselskap World Shipholding Ltd. har i dag solgt 6 millioner aksjer i oljeselskapet Northern Oil. Dermed er Fredriksen eierandel i oljeselskapet under 33,3 prosent. Transaksjonen er gjort til 3,18 kroner pr. aksje.

- Vi fikk et tilbud om å selge, sier adm. direktør Tor Olav Trøim i Northern Oil til iMarkedet torsdag formiddag. Trøim, som er John Fredriksens nærmeste medarbeider, uttaler seg i denne sammenheng på vegne av Fredriksens private selskap.

- Er det aktuelt med videre nedsalg?

- Vi har et lån til selskapet på 10 millioner dollar, og er slik sett rimelig bastet og bundet. Det kan være greit å ha litt finansielt alburom der som selskapet skulle trenge penger, noe det ikke gjør nå. Får vi den tredje produksjonsbrønnen opp å gå, vil selskapet være i en hyggelig situasjon. Det er greit å selge aksjen når ting ser rimelig bra ut, sier Trøim.

Han åpner imidlertid for at andre kan få lov til å ta kontroll i selskapet.

- Vi håper dette åpner opp eierstrukturen, og det gir andre muligheter til å ta kontroll med selskapet siden vi går under 33 prosent, sier Trøim.

- Problemer med selskapet for oss er at det tar for mye tid sett i forhold til at det er en relativt liten investering. I tillegg er dette et område vi ikke er eksperter på, noe som gjør at vi stor grad er i hendene på andre, sier Trøim, som understreker at det ikke forligger noe planer for øyeblikket om videre nedsalg.

World Shipholding har etter nedsalget 45,5 millioner aksjer i Northern Oil, noe som tilsvarer 32 prosent av aksjekapitalen.

Northern Oil ble notert som eget selskap høsten 2000 i forbindelse med at riggdelen ble utfisjonert og notert som eget selskap med base på Bermuda. Eiendelen i i Northern Oil stammer fra et forliksoppgjør riggselskapet Northern Offshore fikk etter et kontraktsmislighold.

Selskapet har hatt store problemer med å få ut en kontantstrøm fra eiendelen, og valgt blant annet å selge ut interessene i Egypt og Columbia. Nå sitter selskapet igjen med en eierandel på 27,5 prosent i oljelisensen BS-3 utenfor Brasil. Her har det også vært store problemer i forbindelse med oppstarten produksjonen på oljefeltet Coral.

Feltet produsere nå fra to brønner, mens man i løpet av andre kvartal håper å få opp produksjonen fra en tredje brønn, som vil gi en god kontantstrøm for Northern Oil og de andre eierne. Målet er en produksjon på 18.000 fat pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere