RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen bestiller flere supertankere

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksen har nå ståltro på et sterkt tankmarkedet fremover og øker Frontlines satsning på nye supertankere.
Les også:
Forsatt forhandlinger om Frontline-nybygg
Frontline tar rask gevinst

Frontline i anledning sitt nye positive syn på stortankmarkedet kontrahert ytterligere to VLCC'er fra Jiangnan-verftet i Kina, etter å ha solgt to av sine kontrakter i våres. I tillegg til nybestilling er det inngått opsjoner på ytterligere to VLCC'er fra samme verft.

Frontline vil med de nye bestillingene har totalt seks VLCC'er i ordre pluss de to opsjonene. De to første nybyggene skal leveres fra Nantong Cosco i år, mens de resterende fire faste kontraktene gjelder levering i 2009 og 2010.

Dersom opsjonene erklæres vil Frontline kunne ta levering av ytterligere en supertanker i 2010 og en i 2011.

Frontline bekrefter også i dagens melding at de solgte de to nybyggskontraktene ved Jiangnan i april med gevinst. Prisen på VLCC-nybyggene Frontline bestilte i februar lå på 103,5 millioner dollar. Frontline har ikke opplyst prisen på de to nye kontraktene.

Stor tro

Nykontraheringen kommer etter at Fredriksens nærmeste medarbeider Tor Olav Trøim i forrige uke proklamerte i New York at nå igjen har tro på tankcaset fremover. Fredag befraktet Frontlien to VLCC'er fra sitt tilknyttede tankrederi Knightsbridge på lange kontrakter fra 2007.

- Rasjonale bak disse beslutningene er en sterk tro på at den underliggende etterspørsels/tilbudsbalansen for VLCC'er vil forbli stram for perioden som kommer, skriver Frontline-styret i en kommentar til dagens kontraheringer.

Rederiet forventer at den stramme balansen vil bli drevet av utfasingen av gamle supertankere med enkle skrog i tillegg til økte transportvolumer og økende transportdistanser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere