RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen bygger mer rigg

Sist oppdatert:
Det John Fredriksen-dominerte riggselskapet SeaDrill har erklært en opsjon på bygge sin fjerde jack-up rigg. Sjekk prisen og Fredriksens kommentarer her:
SeaDrill, riggselskapet der John Fredriksen er den dominerende eier, melder torsdag at de har erklært en opsjon på å bygge sin fjerde jack-up rigg. Riggen skal bygges ved Keppel FELS veftet i Singapore, og riggen vil være i stand til å operere på vanndybde opp til 400 fot, samt bore 30.000 fots dype brønner.

Kontraktsprisen for riggen er på 132 millioner dollar, med en basispris på 117 millioner kroner for selve riggen. Men i tillegg kommer det oppgraderinger på spesifikasjonen på 15 millioner dollar for å gjøre riggen identisk med søster-riggen Seadrill 1 som er under bygging ved samme verft.

Forventet levering for den nye riggen skal være andre kvartal 2008.

Opsjonen som SeaDrill benyttet seg av kom via oppkjøpet av Odfjell Partners, som bestilte sin første rigg i mars 2004.

- Vi er meget fornøyd med å signere enda en nybyggingskontrakt med Keppel FELS. En konkurransedyktig pris, meget god leveringsposisjon og et veldig kompetent veft gjør dette til en meget solid finansiell handel. Kontraheringen av enheten stryker ytterligere SeaDrill/Smedvigs posisjon som en seriøs og komitert eier og drifter av moderne og høy-ende boreutstyr, skriver John Fredriksen i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere