RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen dekker opp

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksens tankrederi Frontline fortsetter å sikre seg kontrakter for flåten av kombinasjonsskip.
Frontlines flåte av kombinasjonsskip, såkalte OBO'er som kan gå med både olje og tørre laster, har de siste par årene i all hovedsak bli sikret på lange kontrakter. Det ser også ut til å være strategi videre for denne delen av Frontline-flåten.

Flere av de åtte OBO,'ene på suezmax-størrelse kommer nå av lengre kontrakter og Frontline skal være i ferd med å dekke opp med nye kontrakter fremfor å seile dem i spotmarkedet.

Ifølge TradeWinds har Frontline sikret Front Viewer (bilde), bygget i 1992 på 169.000 dødvekttonn, en toårig kontrakt til rederiet Pacific Bulk. Raten skal ligge på 45.000 dollar pr. dag.

Tidligere i høst ble Front Climber leid ut for et år på 50.000 dollar pr. dag. Ytterligere to av OBO'ene blir ledig i løpet av første halvår neste år, og Frontline ifølge TradeWinds-kilder, være på jakt etter ny kontrakter også til disse.

Skipene går nå i tørrlastmarkedet og ser ut til å bli værende i det markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere