RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen fikk klarsignal

Sist oppdatert:
Regjeringen sier «ja» til at John Fredriksens Pan Fish får kontrollere 25 prosent av oppdrettsnæringen, men stiller krav.
Det var Fiskeri- og kystdepartementet som torsdag ga Pan Fish tillatelse til å eie inntil 25 prosent av nasjonal konsesjonsbiomasse. Dermed gis John Fredriksen-kontrollerte Pan Fish tillatelse til å kontrollere inntil 25 prosent av lakse- og ørretkonsesjonene.

Forskriftene setter et tak på 15 prosent, med et øvre tak for eierskap på 25 prosent ved spesielle tilfeller.

Ifølge en melding fra departementet er tillatelsen som nå er gitt blant annet betinget av at selskapet sørger for økt bearbeiding i kystdistriktene i Norge med ti prosent årlig, og økt satsing på FoU-virksomhet med fem prosent årlig.

- Disse vilkårene vil bidra til å oppfylle eierforskriftens vektlegging av nasjonale målsettinger for havbruksnæringa, som å øke verdiskapinga og øke verdien av norsk fiskeeksport, sier fiskeri- og kystminister Helga Pedersen.

For å føre tilsyn med om selskapet oppfyller sine forpliktelser må selskapet rapportere om utviklingen knyttet til de vilkår som er stilt. I tillegg skal selskapet utarbeide et register over eierandeler i datterselskap og andre tilknyttede selskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere