RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen flagger i Royal Nedlloyd

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksen har kjøpt seg videre opp i det britisk-nederlanske containerrederiet Royal Nedlloyd. Fredriksens høyrehånd Tor Olav Trøim (bilde) lover flere kjøp
Det har skjedd mye rundt Fredriksen ved inngangen til denne uken. I går gikk det ubekreftede meldinger om at han vil forsøke å kjøpe det danske bulkrederiet DS Norden. I tillegg har han altså flagget en eierandel på over 10 prosent i containergiganten Royal Nedlloyd.

Ifølge Aftenposten har Fredriksen via Hemen Holding investert omkring 1,4 milliard kroner i Nedlloyd-posten hittil. Fredriksen har en stund sittet med i underkant av 10 prosent, men er nå altå på full fart opp.

Nedlloyds sitter på en flåte på 160 skip. Fredriksen eier også 4 prosent av Neptune Orient Line, og det spekuleres i at Fredriksen vil forsøke på en fusjon av disse hvis han får taket på et av dem.

- Jeg tror dette bare er begynnelsen. Vi blir i Nedlloyd. Det er umulig å starte opp et linjerederi fra null. Når har rederiet 160 skip og et enormt nett. Den typen mennesker som har etablert seg i dette markedet har en god nese, sier Trøim.

Overfor Aftenposten legger ikke Trøim skjul på at han synes Nedlloyd-aksjen er relativt billig. Han mener at rederiet med dagens kontantstrøm kan nedbetale gjelden i løpet av noen få år.

Dette skal ikke være førstegang Trøim prøver å raide Nedlloyd. I begynnelsen av 90-årene prøvde finansmannen Torstein Hagen å ta over rederiet, men møtte da en mur av motstand fra styret og administrasjon. Trøim var den gang Hagens betrodde medarbeider, skriver Aftenposten.

Det engelske selskapet P&O har en stor post i Nedlloyd som er til salgs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere