RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen gir seg - foreløpig

Sist oppdatert:
Etter hard strid med børsen byr John Fredriksens SeaDrill på Eastern Drilling, men kommer med nye trusler.
Av:Are Slettan

Styret i Seadrill har bestemt seg for å komme med et pliktig bud på de resterende aksjene i Eastern Drilling til kurs 135 kroner, ifølge en børsmelding mandag ettermiddag.

Dermed etterkommer Seadrill kravet fra Oslo Børs, som mener selskapet har utløst et slikt pliktig bud.

I meldingen skriver Seadrill at styret ikke så noen annen mulighet i lys av de dramatiske dagsbøtene på først 2 millioner kroner og deretter 4 millioner kroner, som Oslo Børs har fastsatt.

Men John Fredriksen, som er hovedeier i SeaDrill, har aldri vært kjent for å gi seg ved første sverdslag.

I meldingen skriver Seadrill at selskapet vil gå aggressivt til verks for å få full kompensasjon fra Oslo Børs for økonomisk og andre tap som det pliktige budet måtte resultere i.

Bakgrunnen for saken var at Oslo Børs konsoliderte SeaDrill og motparten i en såkalt Total Return-swap-avtale og mente at Seadrill dermed hadde passert grensen på 40 prosent, som utløser plikt til å by på resten av aksjene i et selskap. SeaDrill mener dessuten at selskapet skulle fått en frist på 40 dager til å selge seg ned igjen etter avgjørelsen om konsolidering. Til sist mener selskapet at budprisen er for høy.

I meldingen fremgår det også at styret i SeaDrill har bestemt seg for å hente inn 150 millioner dollar i en rettet emisjon, for å bidra til Eastern Drilling-budet og styrke likviditeten.

Emisjonen gjøres med hjelp av Carnegie og Pareto og ventes å være gjennomført før børsstart i morgen, tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere