RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen gjør kule på shippingfusjon

Sist oppdatert:
Verdens største rederifusjon kan bli et faktum etter at Maersk legger inn bud på aksjene i P&O Nedlloyd. Dermed gjør tank-kongen John Fredriksen en ny kule
Bloomberg News melder onsdag morgen at containerrederiet Maersk Seland har lagt inn et bud på 2,3 milliarder kroner for alle aksjene i P&O Nedlloyd, noe som skaper verdens største containerrederi.

En av dem som har grunn til å glede seg over dette er John Fredriksen. Ifølge beregninger Dagens Næringsliv har foretatt vil Fredriksen kunne ha en gevinst på rundt 100 millioner dollar ettersom han har en større eierpost i P&O Nedlloyd.

Til avisen uttaler Fredriksens nærmeste medarbeider, Tor Olav Trøim, at det er svært positivt at det åpnes for konsolidering blant aktørene i dette shippingsegmentet.

Danske Maersk Sealand er verdens største containerrederi og eies av det danske konglomeratet A.P Møkker Maersk, mens P&O Nedlloyd er verdens tredje største.

Til sammen vil det nye rederiet ha en flåte på rundt 550 skip.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere