RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen henter inn 250 riggmillioner(Ny)

Sist oppdatert:
Med John Fredriksen i spissen henter riggselskapet SeaDrill inn 250 millioner kroner bare uker etter at det samme selskapet hentet inn 200 millioner kroner. Sjekk saken her
Nytt: Oppdatert med pressemelding fra SeaDrill.
¨
Det er fremdeles feberhett i riggmarkedet, og John Fredriksen tenker ikke bare på laks og oppdrettsstrukturer om dagen. Dagens Næringsliv melder tirsdag at SeaDrill, hvor Fredriksen er sentral eier og aktør, henter inn 250 millioner kroner i en emisjon.

Ifølge en oppdatering sendt ut av selskapet tirsdag så ble emisjonen betydelig overtegnet.

Det er Pareto og Carnegie som henter inn pengene, og det var også disse som for to uker siden hentet inn 200 millioner kroner for SeaDrill, en plassering som skjedde til kurs 19,20 kroner aksjen og som tok drøyt en time å få i havn.

På Fondsmeglerforbundets gråmarkedsliste, der SeaDrill er notert, har imidlertid aksjen steget kraftig. Gårsdagens notering ble ifølge Dagens Næringsliv 25 kroner, hvilket gjør at Fredriksen har en gevinst på en milliard kroner.

Emisjonen som nå gjøres er for å hente inn egenkapital til en ny halvt nedsenkbar dypvannsrigg som Fredriksen skal ha sluttforhandlet bestilling på. Prisen skal ifølge avisen være på 390 millioner dollar, 2,5 milliarder norske kroner. Samtidig har SeaDrill en opsjon på å bestille en søsterrigg.

SeaDrill oppliser i dag at de alternativt kan komem til å bruke emisjonsprovenyet til andre prosjekter.

Fra før har SeaDrill bestilt to nye oppjekkbare borerigger og opsjoner på å øke dette byggeprogrammet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere