RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen holder Crystal-skipene privat

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksen kommer foreløpig til å bli sittende med de to oljeproduksjonsskipene han kjøpte fra Crystal Production privat
Det har siden det ble kjent at Fredriksen var kjøperen av de to skipene for knappe to uker siden, vært spekulert i om skipsrederen ville legge skipene i i riggselskapet Northern Offshore, hvor han eier omkring halvparten av aksjene.

De to skipene, som har vært et mareritt for eierne av Crystal Production, tidligere Brøvig Offshore, eies nå av Fredriksen investeringsselskap Seatankers. Det ser ut til at de forblir der en stund.

- Det er ikke noen penger i Northern Offshore, og først må gjeldsituasjonen løses, før vi kan bygge selskapet videre, sier adm. direktør Tor Olav Trøim i Northern Offshore til iMarkedet fredag.

Han mener det heller ikke er aktuelt å legge inn skipene mot aksjer slik den finansielle situasjonen er for riggselskapet.

- Det vil kun gagne obligasjonseierne, sier Trøim, som mener gjeldssituasjonen må løses først.

Northern Offshore består i dag av en produksjonsrigg som går på kontrakt for ChevronTexaco i tillegg til tre konvensjonelle boreskip og en borerigg, som alle ligger i opplag utenfor Singapore.

Selskapet har brukt de to siste årene på å unngå konkurs, og har vært gjennom flere kortsiktige refinansieringer, men har fortsatt ikke fått på plass en tilfredstillende langsiktig løsning.

Det har også vært spekulert i en mulig fusjon med konkurrenten Frontier Drilling, og det var en periode samtaler mellom partene. Men på grunn av begge selskapenes store finansielle problemer har slike forhandlinger ikke vært aktuelle det siste året. Spekulasjonene har vært avvist fra begge parter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere