RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen i indisk trøbbel

Sist oppdatert:
Et av John Fredriksens produksjonsskip kan bli arrestert i India.
John Fredriksens boreselskap, Seadrill, har havnet i en heftig krangel med de indiske partnerne og de indiske myndighetene etter å at produksjonsskipet Crytal Sea forlot Mumbai med kurs mot golfen i Oman.

Ifølge dokumenter og brev som UpstreamOnline har kommet over er det i verksatt tiltak for å arrestere skipet etter at Crystal Sea ulovlig forlot havnen i Mumbai. Det er det indiske sjøfartsdepartementet og det statseide Oil & Natural Gas Corporation (ONGC) som sammen skal har begjært arrestasjonen.

Driftsdirektør Alf Thorkildsen i Seadrill bekrefter overfor Upstream at fartøyet har seilt Mumbai, men avdramatiserer sitasjonen som en normal disputt i forbindelse med kansellering av en kontrakt og er innstilt på å løse problemet med de indiske myndighetene raskt.

Crystal Sea har ligget for anker i Mumbai siden mai 2006 i påvente av å få et stigerør før fartøyet kan begynne på en femårig charteravtale med ONGC til å produsere olje i det nordlige feltet i Bombay.

Kontrakten var mellom Seadrills datterselskap Golden Dream Shipping og den indiske partneren Discovery. Ifølge avtalen mellom partene ville Seadrill få 76.000 dollar i dagrate, mens Discovery ville få rundt 20.000 dollar om dagen.

Thorkildsen sier til UpstreamOnline at ONGC senere kansellerte avtalen etter å ventet lenge på at skipet ble klart. Seadrill-direktøren mener kontrakten mellom Golden Dream og Discovery har blitt kansellert , men legger til at det er uenighet i forbindelse med kanselleringen mellom Seadrill og Discovery.

- Vi er sjokkert og bekymret over de uetiske handlingene til en internasjonal gruppe av en slik størrelse og et slikt rykte, heter det i en kommentar fra Discovery ifølge Upstreamonline.

De indiske myndighetene skal ifølge Discovery overveie å reagere mot overtrederne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere