RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen-investering i oppkjøpsspekulasjoner

Sist oppdatert:
Det sørkoreanske rederiet Hanjin Shipping steg kraftig i natt etter at Financial Times skrev at Carlyle Group er i oppkjøpssamtaler. John Fredriksen kjøpte tidligere i høst 5 prosent av selskapet
Hanjin Shipping steg kraftig på Seuol-børsen i natt etter artikkelen i Financial Times hvor finansavisen skrev at det private amerikanske investeringsfondet Carlyle Group fører samtaler med morselskapet Hanjin Group om å kjøpe opp selskapets aksjer i datterrederiet.

Ifølge avisen skal Carlyle være villige til å bruke 400 millioner dollar på kjøp av aksjene i Hanjin Shipping som vil gi en eierandel på rundt 25 prosent i rederiet.

Hanjin Group benketer imidlertid over for The Korea Times at slike samtaler pågår.

- Det er ingen grunn til å selge aksjer til Carlyle og det er ingen aksjer å selge, sier president Park Chung-won i Hanjin Shipping til avisen. Han beskriver ryktene som grunnløse.

Parks uttalelser sendte aksjen ned igjen, men den endte likevel opp 2 prosent etter å ha åpnet opp 5,7 prosent.

Hanjin innrømmer likevel at noen representanter for selskapet på lavere nivåer hadde hat kontakt med Carlyle for potensielle investeringer, men ikke for salg av aksjer til fondsforvalteren og oppkjøpsselskapet.

JOfn Fredriksen kjøpte tidligere i høst en eierandel på 5 prosent i Hanjin Shipping, som kontrollerer en flåte på sundt 140 skip med hovedtyngde på containerskip.

Fredriksen er ikke alene om å ha begynte å kjøpe seg opp i det sørkoreanske rederiet. Ifølge Korea Times eier utenlandske investorer nå omkring 42 prosent av Hanjin Shipping.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere