RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen kjøper i Asia

Sist oppdatert:
Gjennom SeaDrill har John Fredriksen sikret seg en større eierpost i et asiatisk drillingselskap. Sjekk ut Fredriksens siste rigg-kjøp her
I en pressemelding fra SeaDrill fremgår det at selskapet, som kontrolleres av superreder John Fredriksen, har sikret seg mellom 32 og 37 prosent av aksjene i PT Apexindo Pratama Duta for maksimalt 65 millioner dollar.

SeaDrill skal delvis tilføre selskapet kapital og delvis kjøpe aksjer fra eksisterende eiere.

SeaDrill har også inngått en avtale med Apexindo om å bruke selskapets ressurser innenfor drift og markedsføring av sin egen riggflåte i Midt-Østen og Asia.

Selskapet Fredriksen nå tar en del av har en jack-up rigg i arbeid for Statoil i Midt-Østen samt et nybygg i Singapore samt fire avanserte lastebåter som jobber for Total samt 11 landrigger.

Tor Olav Trøim, som er John Fredriksens våpendrager og nærmeste medarbeider, sier til iMarkedet.no røper at de ser for seg å kjøpe seg videre opp i selskapet, som de mener har et interessant fokus rundt Indonesia, hvor Trøim mener det vil være svært mange interessante muligheter fremover for riggindustrien.

Kommer dere til å kjøpe dere ytterligere opp?
- Det er ikke noe som kommer til å skje i morgen, men vi er ikke kjent for å sitte stille som en mindre aksjonær, sier Trøim lakonisk til iMarkedet.no.

I pressemeldingen sier John Fredriksen at de er svært fornøyd med investeringen, som gir selskapet en god strategisk posisjon i Østen.

- Med et nybygg under konstruksjon i Singapore og en high-spec jack-up i arbeid for Statoil, føler vi investeringen inkluderer håndfaste verdier så vel som en signifikant oppside. Det strategiske samarbeidet som gir SeaDrill tilgang til Apexindos sterke markedsførings- og operasjonelle apparat vil i økende grad bli viktig når drillingindustrien går mot full utnyttelse, skriver Fredriksen i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere