RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen kjøper i Bergesen

Sist oppdatert:
John Fredriksens investeringsselskap har dukket opp som storeier av aksjer i Bergesens gass-rederi.
Rederiet Bergesen Worldwide Gas ble børsnotert i oktober i fjor, og er en av de største aktørene i verden på frakt av gass. Selskapet stammer fra det ærverdige rederiet Bergesen, som ble kjøpt opp av den Hong Kong baserte Sohmen-familien.

I en fersk aksjonæroversikt fremgår det at Geveran Trading forrige uke kjøpte seg opp i selskapet, og er blitt 19. største eier med en post på 876.900 aksjer. Posten har med dagens kurs i Bergesen Worldwide Gas en verdi på 80,9 millioner kroner.

Bak Geveran Trading står investor og superreder John Fredriksen, som bruker dette selskapet som investeringsselskap.

Store gass-interesser

Fredriksen er også en stor gass-reder gjennom rederiet Golar LNG. Der kontrollerer Fredriksen nærmere 60 prosent av aksjene.

Golar LNGs aksjekurs har den siste måneden stått på stedet hvil, mens siden nyttår har aksjekursen falt rundt seks prosent. Da har det gått bedre med Bergesen, som har løftet seg nærmere 17 prosent den siste uken mens aksjen har løftet seg nærmere fire prosent siden nyttår.

Industrielt eller finansielt

Om Fredriksens aksjekjøp, som per dags dato til han å være er svært beskjedent, er en finansiell eller industriell plassering er ukjent for NA24 iMarkedet.

Tor Olav Trøim, som er John Fredriksens finansielle våpendrager, var ikke tilgjengelig for kommentar tirsdag ettermiddag.

Tidligere i sommer meldte NA24 iMarkedet at Fredriksen også dukket opp som den fjerde største aksjonæren i bulkrederiet Jinhui.

Les mer om den saken her:
Lukter på Jinhui igjen?

Det var gruppen også tildligere – da med formål å se om man kunne slå sammen det Hong Kong baserte rederiet med Fredriksen-kontrollerte Golden Ocean.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere