RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen kjøper mer av Peter G.

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksen har lenge jaktet på tankrederiet General Maritime uten å lykkes. Fredriksen fortsetter imidlertid å kjøpe opp rederiets skip, nå ni kombinasjonsskip.
Fredriksen og Frontline har i nesten halvannet år jaktet på General Maritime, sist før jul i fjor, men har hittil blitt avfeid av Peter Georgiopoulos og resten av Genmar-styret. Fredriksen fortsetter imidlertid gjennom sitt private rederi SeaTankers å kjøpe større deler av Genmars flåte.

I november i fjor kjøpte han seks av Genmars aframax-tankskip, og nå opplyser kilder nær Genmar at Fredriksen har plukket opp rederiets ni kombinasjonsskip i aframax-segmentet.

Alle skipene er bygget på begynnelsen av 1990-tallet og prisen skal være 252 millioner dollar for de ni skipene. Skipene har doble skrog og kan gjøre både råolje- og tørrlastfrakter.

Skipene vil i likhet med de seks aframax’ene bli plassert i Seatankers på Kypros. Genmar har jobbet med et salg av skipene siden november.

Frontline eier i dag 11,25 prosent av aksjene i Genmar.

Etter salget har Genmar nå kun 17 tankskip igjen etter store salg av skip i fjor høst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere