RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen-seier i Smedvig

Sist oppdatert:
Amerikanske Nobel selger sine Smedvig-aksjer til John Fredriksen. Samtidig meldes om en ny milliardemisjon. Les mer her:
Ifølge Dagens Næringsliv selger Noble sine aksjer i riggselskapet Smedvig til John Fredriksen-dominerte SeaDrill. Kjøpet av aksjene skal finansieres ved at det gjennomføres en ny milliardemisjon i John Fredriksen-selskapet.

Dermed er kampen om Smedvig i mål. Amerikanske Nobel vant første runde, da Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim, synes Smedvig var blitt for dyrt. Senere kastet han seg på ballen igjen, og kjøpte seg opp til selskapet.

Ifølge Dagens Næringsliv betaler Seadrill 4,7 milliarder kroner til Noble for aksjene. De kjøpte opprinnelig a-aksjene til kurs 200 kroner og b-aksjene til kurs 150 kroner, mens Seadrill-budet var på 205 kroner for a-aksjene og 165 kroner for b-aksjene.

Meglerhusene Pareto og Carnegie jobbe i helgen med å reise en emisjon på 3,5 milliarder. Denne var trolig overtegnet i løpet av helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere