RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen selger boreskip til opphuggere(Ny)

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksens haltende riggselskap Northern Offshore skal ifølge skipsmeglere ha solgt boreskipet Northern Explorer II til indiske opphuggere
Nytt: Kommentar fra styreformann

Boreskipet har ligget i flere år i opplag utenfor Singapore sammen med boreskipet Northern Explorer III og boreriggen Galaxy Driller, alle tilhørende Northern Offshore.

Ifølge TradeWinds skal Northern Offshore ha fått 2,3 millioner dollar for boreskipet fra indiske opphuggere. Skipet ble lagt ut for salg i november, noe selskapet opplyste i kvartalsrapporten, det var imidlertid ikke opplyst at det var snakk om opphugging.

- Vi har ikke fått noe bekreftet ennå. Det har vært mange å sett på skipet, og vi regner med et salg i løpet av kort tid, sier styreformann Jon-Aksel Torgersen i Northern Offshore til iMarkedet fredag.

Boreskipet er bygget i 1973 og er på 5.700 dødvekttonn. Skipet måtte ha gått gjennom en større oppgradering for å kunne gå inn på en borekontrakt i dag.

Det er ikke opplyst i kvartalsrapproten hva bokført verdi på skiept er, men det er tidligere betydelig nedskrevet.

Northern Offshore sliter finansielt, og meldte i går at de akkurat klarte å innfri rentebetalingen på obligasjonslånet etter å ha brukt hele overtidsperioden på 30 dager fra forfall, som var 15. november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere