RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen stoppet av skatten

Sist oppdatert:
Shipping-magnaten John Fredriksen vurderte å flytte hjem til Norge, men sjekket skatteregningen og ombestemte seg
Norges rikeste mann gjennom tidende, John Fredriksen, kvittet seg med sitt norske statsborgerskap i 1978 og har siden hatt tilholdsted på Kypros.

I dag har Fredriksen en anslått formue på 25 milliarder kroner og et shipping-imperium få har sett maken til. ’

For ett års tid siden vurderte Fredriksen, ifølge kilder som Dagens Næringsliv har snakket med, å flytte hjem til Norge. Men da han fikk en prognose av skatteregningen ombestemte han seg brått. Det blir rett og slett for dyrt.

Det skal ifølge Dagens Næringsliv særlig være arveavgiften som har skremt Fredriksen fra å flagge hjem, samt formuesskatten. Fredriksens to døtre, Kathrine og Cecilie (20) studerer i London, og skal på sikt arve sin fars imperium. Med en formuesskatt på 1,1 prosent ville en formue på 25 milliarder bety en skatteregning i året på hele 275 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Selv om skatten ikke ville bli så høy på grunn av tilpasninger er det ingen tvil om at Fredriksen måtte ha belaget seg på å betale betydelig mer skatt i Norge enn i landflyktighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere