RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen størst i Hyundai Merchant

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksen er for øyeblikket største aksjonær i det store sørkoreanske rederiet Hyundai Merchant Marine.
Det går ifølge TradeWinds frem av regulatorisk innrapportering fra Fredriksens investeringsselskap Geveran Trading levert i natt norsk tid. Meldingen sendte kursen i Hyundai Merchant Marine opp 11 prosent på Seoul-børsen i natt, men den endte til slutt ned etter at rederiet hadde lagt frem skuffende tall for første kvartal senere på dagen.

Fredriksen er nå oppført med 17,18 prosent av aksjene i HMM, mens rederigruppens de facto største eier Hundai elevator har 17,16 prosent. Fredriksens posisjon vil imidlertid kun vare i noen uker. Det skyldes at Hyundai Elevator har inngått en avtale om å kjøpe ytterligere 3 prosent av aksjene i HMM.

Huyndai Elevator har nemlig erklært en kjøpsopsjon på 3 prosent av aksjene utstedt av Asias rikeste mann Li Ka-Shing. Li sitter før erklæring med 12 prosent av HMM.

Ifølge TradeWind er også Skagen-fondene store aksjonærer i HMM med en eierandel på 7,4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere