RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen sukrer Smedvig-tilbudet

Sist oppdatert:
John Fredriksens riggselskap SeaDrill sukrer nå tilbudet på Smedvig med en kompensasjonklausul og forlenger samtidig akseptfristen til neste onsdag. Les mer her
Det går frem av en melding fra SeaDrill i forbindelse med deres pågående bud på riggkonkurrenten Smedvig.

Det viktigste punktet i det reviderte tilbudet er at SeaDrill er at selskapet nå vil tilby å kompensere aksjonærer i Smedvig som velger å akseptere budet, dersom SeaDrill skulle bestemme seg for å selge posten på en høyere kurs i løpet av de påfølgende seks månedene etter gjennomføringen av budet.

Videre så forlenges akseptfristen til klokken 18 onsdag den 18. januar for å gi mindre aksjonærer en mulighet til å evaluere tilbudet.

Tilbudet er kursmessig uendret på 205 kroner for A-aksjene og 165 kroner for B-aksjene.

SeaDrill opprettholder fortsatt kravet om aksept fra mer enn 50 prosent av A-aksjene, men også at de når som helst kan bestemme seg for å droppe dette kravet eller trekke budet dersom ikke tilfredsstillende akseptnivå oppnås.

I tillegg skriver SeaDrill i det reviderte tilbudet at dersom en tredje part kommer med et høyere bud før selskapets bud er sluttført, så vil Smedvig-aksjonærene som har akseptert budet fra SeaDrill bli fristilt.

Fredriksens riggselskap skriver også at de nå vurderer om det er nødvendig å fremsette et eget tilbud på Smedvig-aksjen registrert i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere