RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksen tar gevinst

Sist oppdatert:
Skipsreder John Fredriksens gassrederi Golar LNG tar en meget hyggelig gevinst på salg av et av sine nybygg.
Med flere skip uten lange kontrakter velger Golar LNG nå å ta gevinst på et av sine nybygg i det som ser ut til å bli et nytt utfordrende år for LNG-skip i spotmarkedet. Nybygget er et skip for frakt av flytende naturgass, LNG.

Golar LNG, hvor John Fredriksen er hovedaksjonær, selger nybygget som er under kontrakuksjon ved Daewoo-verftet i Sør-Korea til selskapet Maran Gas med en meget pen gevinst.

Greske Maran Gas legger 92,5 millioner dollar på bordet for å overta det uferdige nybygget. Det tilsvarer en pris på 201 millioner dollar som ferdig skip. Golar regner med å kun bokføre 51,5 millioner dollar på byggearbeidene som hittil er gjennomført, og kan dermed regne med en gevinst på over 40 millioner dollar på nybygget.

- I lys av at selskapet har et antall åpne skip eksponert mot spotmarkedet og selskapets investeringsplaner når det gjelder dets ulike LNG infrastrukturprosjekter, ses denne transaksjonen som mulighet til å styrke selskapets balanse så vel som å kunne realisere en betydelig profitt uten å signifikant redusere selskapets fremtidig forretningspotensial, skriver styret i en kommentar.

Bergesen Worldwide Gas som la frem tall i dag ga indikasjoner på det som kan bli et utfordrende år for redere med LNG-skip i spotmarkedet i 2007. Bakgrunnen er at kapasitet som i fjor ble brukt som lagerskip er frigjort, samt at flåten er ventet å øke raskere enn tilbudet av gasslaster.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere