RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredriksens fiskeraid fortsetter

Sist oppdatert:
DnB NOR bekrefter at John Fredriksen har lagt inn bud på Follalaks, noe som får analytikerne til å tro på at shippinggiganten har massive fusjonsplaner på gang i fiskebransjen. Les mer her
John Fredriksen kjøpte gjennom noen hektiske uker seg opp som majoritetseier i Pan Fish, største aksjonær i Fjord Seafood og nå har han lagt inn bud på den mindre lakseoppdrettsspilleren Follalaks.

Ifølge Dagens Næringsliv har Fredriksen lagt inn bud på 51 prosent av aksjene i selskapet, som i dag eies av DnB NOR. I går ettermiddag ville ikke Fredriksens våpendrager, Tor Olav Trøim, kommentere saken ovenfor iMarkedet.no.

Nå tror analytikerne på at Fredriksen vil slå sammen Follolaks, Pan Fish og Fjord Seafoods, som de ifølge Dagens Næringsliv mener passer sammen som hånd i hanske.

- Follalaks passer veldig, veldig godt sammen med Fjord Seafood, sier analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB NOR Markets til avisen.

Det spekuleres også i om Fredriksen vil være interessert i å ta over Cermaq, eller eventuelt innfusjonere det halvstatlige oppdrettselskapet i en mer knyttet struktur bestående av Follalaks, Fjord Seafoods og Pan Fish.

Men dette er opp til politikerne å bestemme, da et statlig nedsalg eller utvanning vil måtte passere Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere